Presa de azi: Comisiile, sportul preferat al Coalitiei

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 07:58
1504 citiri
Presa de azi: Comisiile, sportul preferat al Coalitiei

Comisia care o ancheteaza pe Udrea se va reuni saptamana asta, anunta miercuri Gardianul. Comisia parlamentara de ancheta a modului cum a cheltuit ministrul Turismului, Elena Udrea, banii de la buget isi va incepe activitatea in aceasta saptamana, sustine presedintele desemnat al comisiei, liberalul Ludovic Orban.

"Am fost desemnat presedinte al comisiei de ancheta Udrea, in urma negocierilor dintre PNL, PSD si UDRM", a declarat Ludovic Orban. El a precizat ca, in urma impartirii politice, PNL va prelua si secretariatul comisiei, PSD si UDMR urmand sa ocupe posturi de vicepresedinti.

Potrivit lui Orban, convocarea primei sedinte a comisiei ar putea avea loc joi sau vineri, atunci urmand sa se stabileasca regulamentul de functionare si programul de lucru. El a mai spus ca in sedinta de grup a deputatilor PNL i-a propus aceasta functie colegei sale de partid Adriana Saftoiu, dar aceasta a declinat propunerea.

Comisia de ancheta in cazul Elenei Udrea este formata doar din deputati ai PSD, PNL si UDMR, deputatii PD-L si ai minoritatilor nedesemnandu-si membri in comisie.

Comisia "Udrea" are noua obiective, anunta Evenimentul Zilei. Apropierea alegerilor prezidentiale incinge lupta politica, iar taberele implicate vor sa-si verifice adversarii la sange.

Exemplul cel mai elocvent: comisia parlamentara care o ancheteaza pe Elena Udrea, infiintata luni seara de Camera Deputatilor. Comisia, condusa de liberalul Ludovic Orban, are noua obiective, urmand sa verifice, practic, tot ce a aparut in presa legat de minister. In contrapartida, Udrea a cerut parlamentului sa organizeze opt anchete care sa vizeze politicieni PSD si PNL.

Deputatii din Comisia Udrea vor verifica modul de cheltuire a banilor publici destinati campaniei de promovare "Romania - Land of choice", inceputa la Paris pe 5 iunie. Parlamentarii vor ancheta si corectitudinea parteneriatului incheiat de Ministerul Turismului cu BRD pentru clipurile publicitare ale conceptului "Romania - Land of choice".

Verificarile au loc in conditiile in care, in aceeasi perioada, Elena Udrea a beneficiat de o reesalonare a creditului pe care il avea angajat la aceasta banca.

Dominoul publicitatii: Udrea ii trage in hora pe pesedisti, noteaza Gandul. Elena Udrea a declansat un efect de domino prin ministere pe tema fondurilor de promovare, dupa ce Parlamentul a avizat infiintarea unei comisii de ancheta care sa verifice modul in care ministrul Turismului a cheltuit banii publici.

In incercarea de a se disculpa, Udrea a aratat cu degetul catre ministerele conduse de PSD, nominalizand colegii de guvernare de la Agricultura, Munca, Mediu si Administratie, care au la dispozitie bugete consistente pentru promovare.

"Daca solutia este sa infiintam comisii parlamentare, atunci eu sunt de acord, dar nu numai pentru ministrii PD-L, ci si pentru ministerele conduse de PSD, care, in mod legal - sigur, nu am niciun dubiu - dar la fel de legal ca Ministerul Turismului -, cheltuie cam de 50-100 de ori mai mult decat cheltuie Ministerul Turismului", a declarat Elena Udrea la Realitatea TV.

Ziua scrie despre Lista lui Blaga: Udrea si Placinta. Secretarul general al PD-L le-a spus luni partenerilor de la PSD ca ar fi necesara o restructurare guvernamentala. Turismul si Tineretul sunt cele doua ministere care ar urma sa dispara din schema Executivului.

"Am si nominalizat ministere in care nu se intampla nimic. Premierul va aprecia la un moment dat cand va trebui facuta restructurarea", a declarat democrat-liberalul, citat de Mediafax. Chiar daca nu a dorit sa mentioneze la ce portofolii s-a referit, Blaga a precizat ca va ridica problema in interiorul PD-L.

"Am fost obisnuit ca secretar general al partidului sa-mi rezolv problemele mele si ale partidului in interiorul partidului. Sunt un om disciplinat, care stie sa respecte protocolul Coalitiei", a subliniat secretarul general.

Surse din PSD au spus ca ministerele aflate pe lista neagra a pedelistului sunt cele conduse de Elena Udrea si Sorina Placinta. Propunerea PD-L vine la scurt timp dupa ce Mircea Geoana a declarat ca ar fi necesara o restructurare guvernamentala pentru ca Guvernul sa fie mai suplu.

Comisiile, sportul preferat al Coalitiei, titreaza Jurnalul National. De cate ori a aparut o problema spinoasa, guvernantii in frunte cu premierul Boc au anuntat infiintarea cu mare tam-tam a unei comisii sau consiliu care sa o rezolve.

In urma cu o luna, in plin scandal Ridzi, premierul Boc incerca sa inchida gura presei, anuntand cum Guvernul a decis, sub coordonarea lui, infiintarea unui Consiliu de rationalizare a cheltuielilor publice.

Dupa "succesul" inregistrat cu Consiliul pentru rationalizarea cheltuielilor publice, guvernantii au decis sa mai faca o comisie. Anticriza.

Propunerea venea in contextul in care Alianta PSD+PC lansase un program anticriza, iar PD-L nu dadea semne ca l-ar interesa, desi situatia economico-sociala nu era deloc roz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Elena Udrea ancheta, #comisii sport Coalitie, #Udrea PSD comisie , #comisie ancheta