Si Elena Udrea va fi eliberata. Inalta Curte a suspendat executarea pedepsei

Joi, 20 Decembrie 2018, ora 17:08
16215 citiri
Si Elena Udrea va fi eliberata. Inalta Curte a suspendat executarea pedepsei
Foto: Facebook/Elena Udrea

Inalta Curte a suspendat executarea pedepsei si in cazul Elenei Udrea, condamnata definitiv la 6 ani de inchisoare in Dosarul Gala Bute, a anuntat avocatul acesteia citat de televiziunile de stiri.

Inalta Curte a admis suspendarea pedepsei si punerea in libertate si in cazul lui Tudor Breazu, secretarul Elenei Udrea, condamnat la 3 ani de inchisoare in dosarul Gala Bute.

La sedinta de joi, in care s-a dezbatut admisibilitatea contestatiei in anulare formulata de Elena Udrea, chiar procurorul DNA a pus concluzii de admitere a suspendarii executarii pana la judecarea pe fond. Magistratul a precizat ca nu credea ca "va asista la un prohod al ingroparii completului de 5".

A cerut preschimbarea

Elena Udrea a depus, prin avocat, o cerere de suspendare a pedepsei, insa judecarea acesteia a fost initial amanata pentru 28 ianuarie, deoarece dosarul nu se afla in arhiva.

Contestatia in anulare formulata de Elena Udrea s-a judecat totusi, azi, ca urmare a schimbarii termenului de judecata.

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Radulescu, s-a prezentat la ICCJ, joi, pentru a cere schimbarea termenului initial de judecare a constestatiei in anulare formulata in numele ei, precizand ca magistratii au dat dovada de "obstructionare a justitiei", pentru ca nu au suspendat pedeapsa si pentru clienta sa.

"Am formulat o cerere de preschimbare de termen in dosarul doamnei Elena Udrea. Am justificat o urgenta solutionarii cauzei, avand in vedere inechitatea creata prin pronuntarea unei solutii diferite in alt complet de judecata, fata de solutia pronuntata in completul nostru. (...)

DNA a solicitat dosarul de fond al cauzei in data de 3 decembrie si ICCJ cu celeritate a inaintat dosarul pe 4 decembrie. Pe 18 decembrie, Inalta Curte a solicitat sa-i fie restituit dosarul pentru a fi judecate cauzele aflate pe rol in 19 decembrie.

DNA nu a inteles sa se supuna dispozitiilor instantei si chiar procurorul de sedinta a cerut amanarea cauzei pentru lipsa dosarului. Mi se pare ca acest aspect e unul foarte grav. Dosarul solicitat e o veritabila fapta de obstructionare a justitiei", a declarat avocatul Veronel Radulescu, la sediul instantei supreme.

Potrivit acestuia, completul 2 de 5 judecatori a decis suspendarea pedepsei pentru Rudel Obreja si pentru Alina Bica, desi nici acestia nu aveau dosarele pe masa, ele fiind la DNA.

Judecata de Completul nr. 3

Contestatia Elenei Udrea a fost judecata de Completul 3, format din judecatorii Vasile Francisca Maria, Cerbu Silvia, Bogdan Ioana, Alexandrescu Anca Madalina si Iancu Ana.

"Asta tine de practica neunitara. Tocmai ICCJ, care e chemata de lege sa asigure aplicarea unei practici unitare, in cele trei completuri de judecata a pronuntat solutii diferite. In doua dintre ele a fost amanata, in cauza noastra si cea a lui Breazu (...) iar la Completul 2, instanta a dat o solutie corecta de admitere in principiu de suspendare si punere in libertate", a mai spus Veronel Radulescu.

Citeste si Inalta Curte decide punerea in libertate a Alinei Bica, arestata in Costa Rica

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#elena udrea costa rica, #Elena Udrea eliberare, #elena udrea gala bute , #Costa Rica