Alegerile bat la usa, Elena Udrea lanseaza acuzatii grave: Unii politicieni duc acasa banii din campanii

Joi, 28 Ianuarie 2016, ora 10:53
7507 citiri
Alegerile bat la usa, Elena Udrea lanseaza acuzatii grave: Unii politicieni duc acasa banii din campanii
Foto: Facebook/Elena Udrea

Deputatul MP Elena Udrea, fost ministru si presedinte de partid, a recunoscut public ca exista politicieni care isi insusesc banii primiti in campaniile electorale si a dezvaluit ca anumiti ambasadori au facut lobby pe langa ea pentru firme din tara lor.

"Intram in an electoral si, in loc sa modificam regulile, se vor finanta la fel campaniile. Tot cu geanta, altfel cum? O campanie costa milioane de euro. Credeti ca politicienii au banii astia acasa? Unii, care au luat acasa bani in campanii, poate... Sunt doua tipuri de politicieni: unii care duc la partid banii din campanii, unii care ii duc acasa. Aia care i-au dus acasa sunt bine mersi, nu-i intreaba nimeni nimic.

Daca vom continua sa fim ipocriti si sa nu recunoastem ca e o problema care dureaza de 26 de ani si in care nu e implicata doar toata clasa politica, ci si intreaga societate, si daca nu vom schimba regulile, nu am facut nimic. Ii rog pe cetatenii care se tot oripileaza de banii folositi in campanii sa-si deschida sifonierul. O sa gaseasca o umbrela pe care scrie, PSD, PNL sau PDL. Si e doar un exemplu", a declarat Elena Udrea intr-o emisiune la Romania TV.

Mai mult, aceasta a oferit si un ordin de marime in cazul sumelor vehiculate in campaniile electorale.

"Ca un om care a facut, a condus campanii, pot sa spun ca o mare parte a banilor din campanii ajung la presa, dar si zeci de milioane merg la cetateni", a declarat fostul ministru al Dezvoltarii.

In context, Elena Udrea a vorbit si despre acuzatiile de trafic de influenta care li se aduc demnitarilor in cazul in care sustin interesele unor companii romanesti, ceea ce i se pare incorect.

"Sunt dosare in instante in care ambasadorii au intervenit pentru anumite contracte. Nu trebuie sa iei neaparat punga cu bani ca sa fii acuzat de trafic de influenta. Tu, daca faci o interventie pentru o firma, e trafic de influenta. (...) Au venit la mine ambasadori sa sustina firme din tarile lor. (...)

Oamenii de afaceri romani nu prea mai au sanse sa faca afaceri in Romania, aproape toate firmele de constructii s-au inchis sau aproape toate au dosare penale. (...) La noi, daca cineva ar proteja o firma romaneasca in defavoarea uneia straine, puscarie scrie pe el. Am vazut de curand fotografii cu un ambasador care a dat lectii de moralitate Romaniei si in sprijinirea anticoruptiei, la petrecerea caruia a participat Ovidiu Tender", a declarat Elena Udrea, fara sa dea detalii.

Elena Udrea, la Politie in ziua de Craciun: A facut selfie cu o admiratoare - Sustine ca a avut un an fabulos

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au decis in ajunul Craciunului, sa prelungeasca controlul judiciar pe cautiune in cazul Elenei Udrea.

Elena Udrea a iesit de la DNA - ce au decis procurorii

DNA a decis pe 30 octombrie ca Udrea sa fie cercetata sub control judiciar pe cautiune, aceasta fiind stabilita la cinci milioane de lei.

Pe 19 noiembrie, procurorii DNA au admis cererea Elenei Udrea de instituire a unei garantii asupra a doua terenuri din statiunea Baile Boghis, in contul cautiunii de cinci milioane lei.

Fostul ministru este acuzat de luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Udrea bani campanii, #Udrea ambasador Tender, #Udrea bani presa , #DNA
Comentarii