CSM a sesizat-o pe Elena Udrea la Inspectia Judiciara: A afectat independenta DNA?

Luni, 02 Februarie 2015, ora 17:46
3935 citiri
CSM a sesizat-o pe Elena Udrea la Inspectia Judiciara: A afectat independenta DNA?

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat luni Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile Elenei Udrea din ultimele zile, care ar fi sugerat ca acuzatiile din dosarele Microsoft si Gala Bute nu se bazeaza pe probe, ci pe alte considerente.

Astfel, Inspectia Judiciara va verifica daca declaratiile Elenei Udrea afecteaza independenta justitiei, anunta CSM intr-un comunicat de presa.

"Ca urmare a afirmatiilor lansate in ultima perioada in spatiul public de doamna Elena Gabriela Udrea, membru al Camerei Deputatilor, in cuprinsul carora a facut mai multe referiri la activitati desfasurate la nivelul Directiei Nationale Anticoruptie, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii verificarilor necesare pentru a stabili daca si in ce masura a fost adusa atingere independentei si impartialitatii procurorilor DNA, precum si daca a fost adusa atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau", se mentioneaza in documentul citat.

Totodata, CSM a solicitat tuturor factorilor implicati "sa aiba in vedere faptul ca sunt in desfasurare proceduri judiciare si este necesar sa fie respectata obligatia de rezerva ce incumba fiecarei persoane pentru a se evita prejudicierea unor institutii fundamentale ale statului de drept".

Declaratiile Elenei Udrea

Luni, in ziua in care a explodat dosarul Gala Bute, de care este legat si numele ei, Elena Udrea a acuzat ca au aparut acum acuzatii concrete la adresa sa, de abia dupa ce vineri a formulat niste acuzatii grave care il vizau pe seful interimar al SRI, generalul Florian Coldea.

Elena Udrea, nou atac la SRI: Nu am incredere in nimeni. S-au activat acoperitii din presa

Elena Udrea a sustinut ca acuzatiile ce i-au fost aduse in ultima perioada reprezinta o incercare de intimidare, "cu un dosar in care sunt umilita de patru ani si abia acum se cere inculparea mea".

Fosta candidata la prezidentiale a adaugat ca nu are incredere ca lucrurile pe care le reclama vor fi cercetate corespunzator.

Ea a vorbit si despre cazul judecatorului CCR Toni Grebla, anchetat de DNA pentru luare de mita. "Pentru ca nu a actionat cum s-a dorit a fost chemat la DNA", a acuzat Udrea.

Udrea, despre dosarul lui Toni Grebla de la DNA

De asemenea, fostul ministru al Turismului a anuntat, vineri, ca a depus un denunt la DNA pe numele directorului interimar al SRI, Florian Coldea, spunand ca acesta i-ar fi cerut fostului sau sot, Dorin Cocos, sa-i dea patronului Romania TV, Sebastian Ghita, 500.000 de euro pentru finantarea televiziunii.

Udrea a mentionat atunci ca generalul Coldea are o relatie foarte buna cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, lucru care ii permite sa ii puna in aplicarea planul de a controla Romania, prin secrete pe care le detine.

Udrea l-a denuntat la DNA pe seful SRI - il acuza ca i-a cerut lui Cocos bani pentru Ghita (Video)

DNA, cu tunurile pe Udrea

DNA a cerut luni Camerei Deputatilor sa incuviinteze inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Turismului, in dosarul Gala Bute. Astfel, Comisia juridica va incepe miercuri dezbaterile in acest sens.

DNA cere aviz pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea

Udrea cere Parlamentului sau o dea pe mana DNA: Imi voi dovedi nevinovatia in Justitie

In acest dosar, anchetatorii verifica modul in care a fost organizata Gala Bute, ei avand suspiciuni ca fondurile europene au fost accesate si utilizate ilegal de catre Ministerul Turismului, condus la acea vreme de Elena Udrea.

Totodata, DNA a inceput saptamana trecuta urmarirea penala impotriva deputatului in dosarul Microsoft, in care il acuza de spalare de bani si fals in declaratia de avere.

Udrea, urmarita penal pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere

D.T.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Elena Udrea DNA, #Elena Udrea Inspectia Judiciara, #Elena Udrea CSM , #DNA