Dincolo de perdeaua de fum a Elenei Udrea (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 07:08
14081 citiri
Dincolo de perdeaua de fum a Elenei Udrea (Opinii)

De aproape doua saptamani Romania a incremenit in subiectul Elena Udrea. Punere sub urmarire penala, interviuri incendiare, acuzatii socante, cereri de arestare, voturi nocturne in Parlament, comparatii aiuritoare cu Holocaustul, degete la nas, totul a fost analizat si intors pe toate fetele pana dincolo de saturatie.

Indiferent care va fi finalul acestei aventuri penale, cred ca dna Udrea isi traieste de fapt o paradoxala culme a gloriei. De abia acum a pus cu adevarat stapanire pe Romania. Fiecare vorba rostita de domnia sa s-a propagat mai ceva ca o zicere profunda, ca o descoperire de premiu Nobel.

Isi face iesirea de pe scena politica, cel putin, cu o demonstratie de forta de proportii - a generat o isterie generala perfecta. Dar marea victorie este ca a obtinut aceasta demonstratie de forta folosind obsesia presei fata de ea. S-a folosit de armele adversarilor pentru a-si face jocul.

Nu stiu spre exemplu daca degetul dus la nas, care a facut un fel de breaking news separat, a fost intr-adevar un semn pentru "o persoana draga" sau pur si simplu o joaca a Elenei Udrea cu presa precum a pisicii cu motoceii. Si, sincer, nici macar nu vreau sa ma obosesc sa ma gandesc.

Isteria aceasta a fost ca o perdea de fum pentru alte lucruri extrem de importante care se petrec si pentru care nu mai e timp.

Spre exemplu, delegatia FMI a plecat inapoi la Washington fara scrisoare de intentie, dupa ce premierul Victor Ponta a refuzat sa indeplineasca niste conditii, mai precis cresterea pretului la gaze din aprilie si restructurarea masiva a companiilor energetice Hunedoara si Oltenia. Premierul e, sa intelegem, un erou. Este?

Acordul cu FMI nu e rupt. Dl Ponta a spus de mai multe ori ca nu avem nevoie de inca unul. Dar stie in egala masura ca fara el Romania se va imprumuta mai scump. Daca e la guvernare, nu-si va dori asta. Din informatiile mele, pe surse apropiate negocierilor, dl Ponta nu a facut decat sa rostogoleasca un decont.

Daca trece motiunea de cenzura si pleaca de la guvernare, de ce sa plece in opozitie cu masuri nepopulare asumate? Sa se spele pe cap viitorul guvern cu conditiile FMI. Daca pica motiunea si ramane seful Guvernului, va accepta probabil toate conditiile.

Alt exemplu, Guvernul scoate la concurs posturile de inspector scolar general din teritoriu. Concurs organizat dupa o metodologie care nu a fost supusa, cum ar fi impus legea, dezbaterii publice, dupa cum avertizeaza deputatul PNL Raluca Turcan.

Interviurile ar trebui sa fie publice pentru a participa la ele parinti, profesori si reprezentanti ai societatii civile. In salile de examen nu sunt impuse camere video. Se fac fixari pe posturi rapid, tot in ipoteza pierderii guvernarii?

Foarte stranie este si situatia deputatuluui UDMR Marko Attila, acuzat penal in dosarul Bica, si disparut din tara, mai precis refugiat la Budapesta unde ar fi primit azil politic de la Viktor Orban, potrivit avocatului sau.

Daca este asa ne aflam in fata unui fapt de o gravitate exceptionala care nu pare sa ingrijoreze, insa autoritatile de la Bucuresti, cel putin dl ministru Cazanciuc nu pare impresionat. Pentru ca te poti gandi la multe calitati pe care le putea avea dl Marko Attila in Romania de a beneficiat de asa protectie.

Toate acestea, si sunt doar cateva exemple, cred ca reprezinta pentru Romania aspecte cu mult mai importante decat degetul pe nas al Elenei Udrea. Si cu consecinte pe termen lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Udrea DNA retinuta, #Ponta FMI, #Marko Attila Budapesta , #DNA
Comentarii
Poza tieues
tieues
rank 5
Somn usor Urea,7 corupti pe un picior,
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Ioana Ene: "Si, sincer, nici macar nu vreau sa ma obosesc sa ma