Elena Udrea e cu un pas mai aproape sa poate pleca din tara, chiar daca se afla sub control judiciar

Joi, 31 August 2017, ora 18:29
3805 citiri
Elena Udrea e cu un pas mai aproape sa poate pleca din tara, chiar daca se afla sub control judiciar
Foto: Facebook/Elena Udrea

Curtea de Apel Bucuresti a decis, joi, ca fostul ministru Elena Udrea poate pleca din tara, in conditiile in care se afla sub control judiciar, ea fiind judecata pentru instigare la luare de mita, hotararea instantei nefiind una definitiva.

"Admite cererea de modificare a continutului controlului judiciar formulata de inculpata Udrea Elena Gabriela. Inlatura interdictia impusa inculpatei de a nu depasi teritoriul Romaniei fara incuviintarea prealabila a judecatorului de camera preliminara si instantei de judecata", se arata in minuta instantei semnata de judecatoarea Antoaneta Nedelcu de la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul ministru Elena Udrea a fost, joi, la Curtea de Apel Bucuresti unde a contestat conditiile controlului judiciar pus in dosarul privind finantarea campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din 2009 in care, alaturi de Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, este acuzata de instigare la luare de mita, respectiv instigare la delapidare si spalare a banilor.

"Eu am spus inca din vara ca acest dosar a fost facut pe repede inainte in campania electorala de anul trecut. Uitati ca a fost facut atat de prost incat nici CAB nici ICCJ nu stiu cum sa-l judece. Rechizitoriul este atat de amestecat, incert si cu incadrari facute in asa incat sa iasa bine la acuzatii, dar gresit totul", a declarat Udrea, la sosirea la instanta, unde dosarul se afla in faza de camera preliminara.

Instanta suprema a decis, la inceputul lunii august, ca dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Bucuresti.

In mai 2017, procurorii DNA i-au trimis in judecata la instanta suprema pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului Elena Udrea, pe care o acuza de instigare la luare de mita si spalare a banilor, pe fostul secretar general al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheorghe Nastasia, pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Tulcea Victor Tarhon, pentru luare de mita, pe Ioana Basescu, fiica cea mare a fostului presedinte Traian Basescu, pentru instigare la delapidare si instigare la spalarea banilor si pe Ioan Silviu Wagner, director general al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, pentru delapidare. De asemenea, DNA a dispus trimiterea in judecata a lui Dan Andronic pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Citeste si Ioana Basescu scapa de controlul judiciar. Nu si Elena Udrea, care are voie sa mearga la medic in Atena

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Udrea poate pleca tara, #Udrea poate parasi tara, #Udrea control judiciar , #DNA
Comentarii
Poza Vintage
Vintage
rank 5
Poza Vintage
Vintage
rank 5
P-asta cine-o lasa scapata? Si de ce?