Elena Udrea urmeaza sa fie citata la DNA (Surse)

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 11:45
1583 citiri
Elena Udrea urmeaza sa fie citata la DNA (Surse)
Foto: Digi 24 TV

Directia Nationala Anticoruptie a primit, joi, documentele oficiale referitoare la hotararile Parlamentului privind incuviintarea urmaririi penale si a retinerii, dar si respingerea arestarii preventive in cazul fostului ministru Elena Udrea, urmand ca aceasta sa fie citata pentru a se prezenta la DNA, au declarat surse judiciare.

Plenul Camerei Deputatilor a admis, miercuri, cererea privind retinerea si a respins arestarea preventiva a deputatului Elena Udrea.

Incuviintarea retinerii a fost adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 123 de voturi "pentru" si 119 "impotriva".

Haos in Parlament: Elena Udrea poate fi retinuta, nu si arestata

Elena Udrea poate fi urmarita penal - deputatii au votat prima cerere a DNA

Deputatii au respins incuviintarea arestarii preventive, inregistrandu-se 115 voturi "pentru" si 105 "impotriva", in conditiile in care pentru adoptare erau necesare 122 de voturi - majoritatea deputatilor prezenti. Ca urmare, in acest caz nu a fost intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea hotararii.

Anterior, plenul Camerei Deputatilor aprobase cererea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a Elenei Udrea, cu 193 de voturi "pentru" si 106 "impotriva".

Udrea: Vreau sa fiu din nou retinuta, vreau sa port din nou catuse

Udrea poate fi retinuta, nu si arestata - ce urmeaza

Cererile DNA au fost facute in cazul unui nou dosar privind perioada cand Elena Udrea era ministru, pentru savarsirea urmatoarelor infractiuni: luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizand informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Udrea, nou atac la Justitie: Tara e condusa in mod ocult de reprezentanti ai institutiilor de forta (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#documente Udrea DNA audiata, #Camera Deputatilor Udrea aviz DNA , #DNA