Elena Ceausescu & Elena Udrea (Opinii)

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Luni, 02 Februarie 2015, ora 12:35
4328 citiri
Elena Ceausescu & Elena Udrea (Opinii)

Coana Leana de pe vremea "marelui conducator" are o urmasa dupa un sfert de secol: "Madam Nuti". Ispita "marelui carmaci", Traian Basescu.

"Cabinetul 2", asa era numita oficial tovarasa Elena Ceausescu pe vremea dictatorului. Avea o putere imensa. "Decapita" fara scrupule orice activist PCR care misca in front. Deseori influenta direct deciziile "geniului din Carpati". Era blindata de diplome, medalii, titluri academice. Dupa Revolutie, apropiatii dictatorului au recunoscut ca rautatea tovarasului venea de la consoarta de viata, implicata total in soarta tarii. Vai si amar!

Fara sa aiba cabinet permanent la Cotroceni, doamna Elena Udrea se dovedeste a fi omoloaga ei, din actuala sfera de putere.

Omniprezenta in toate cercurile politice influente la cel mai inalt nivel, sotie de "om de afaceri"- acum aflam ca de fapt era un interlop al combinatiilor financiar politice -, protejata declarata a presedintelui Romaniei in ultimii 10 ani, ministru, candidat la cea mai inalta functie in stat din postura de presedinte de partid, lector universitar la Dimitrie Cantemir. Un om care nu s-a remarcat cu nimic inainte de a fi impins in politica. Vai de tine, tara!

Serviciile secrete au o putere imensa in orice stat. Acolo unde presedintele este slab, sefii lor influenteaza marile decizii politice, decid directia unui popor, soarta celor care ii deranjeaza, intr-un cuvant trag sforile si ghideaza tara dupa bunul plac si propriile interese.

Unde se situeaza Romania dupa primul episod al denuntului si interviului doamnei Nuti? Daca 20% din afirmatiile "divei" de la Cotroceni sunt reale, putem fi comparati cu o tara din Africa sau Indochina, dar oricum foarte departe de Uniunea Europeana.

O femeie inteligenta, suficient de interesanta pentru barbatii fara pretentii, bomba sexy pentru multi politicieni din Parlamentul Romaniei, a reusit sa bulverseze viata publica dupa ce a fost incoltita de DNA si isi toarna pe banda rulanta fostii parteneri.

Din pacate, Romania numai de acest moment nu avea nevoie pentru evolutia ei si, mai ales, in perceptia investitorilor straini. Milioane de euro dati spaga numerar, zeci de milioane de euro furati din bani publici, sute de milioane de euro prejudiciul statului in fata invaziei "capitalistilor" autohtoni, flancati de politicieni corupti pana in maduva oaselor, la cel mai inalt nivel.

Prin pozitiile publice detinute, cele doua doamne Elena vor ramane in istoria recenta a Romaniei ca femeile aflate in mijlocul celor mai nefericite alegeri ale conducatorilor acestei tari. Influentele negative ale acestora asupra poporului roman sunt percepute in fiecare zi de oamenii simpli. Daca inainte de 1990 "tatucul" Ceausescu a avut ca prim sfatuitor o femeie care i-a fost sotie, Traian Basescu a fost ispitit sa se alature politic unei femei care, in mod normal, nici nu trebuia bagata in seama.

Notorietatea celor doua Elene este cauzata de primitivismul celor care le-au propulsat la statutul de femei conducator. Mai trist este ca ele au fost percepute in societate ca niste repere impuse, pentru a fi urmate. La cate femei cu adevarat puternice si inteligente exista in Romania, din pacate, multi lideri politici se lasa adesea influentati de femei fara caracter si prestanta.

Acesta sa fie nivelul politic maxim pe care il putem atinge in aceasta tara?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Elena Udrea Elena Ceausescu, #Elena Udrea dezvaluiri SRI, #Udrea Basescu servicii secrete , #DNA