Libertatea Elenei Udrea, la mana Parlamentului - Marii absenti de la votul decisiv

Luni, 09 Februarie 2015, ora 20:53
5457 citiri
Libertatea Elenei Udrea, la mana Parlamentului - Marii absenti de la votul decisiv
Foto: Digi 24

Deputatul PMP Elena Udrea lipseste, luni seara, la votul in Parlament pe cererile procurorilor anticoruptie care o vizeaza.

Elena Udrea a parasit plenul dupa ce le-a cerut, de la tribuna, colegilor sai se se pronunte prin vot asupra cererilor Justitiei in cazul sau, dar sa nu fie partasi la incercarea de arestare a sa, pe care a definit-o ca fiind un "abuz".

"Doamnelor si domnilor, stimati colegi. Stiu ca exista o presiune publica asupra dumneavostra. stiu ca exista presiuni si de alta natura si chiar calcule politice. Ceea ce va cer au azi nu este clementa. Nu este sa blocati Justitia, din contra. Va cer sa lasati Justitia sa functioneze si in cazul Elenei Udrea. Va cer ca Elena Udrea, daca este acuzata de ceva, sa fie anchetata. Ceea ce va cer in schimb este sa nu fiti partasi la un abuz care este incercarea de arestare a mea", a spus Udrea, de la tribuna Camerei Deputatilor.

Udrea, pledoarie cu poezii in Parlament, inainte de votul pe arestare: In locul meu putea fi Ponta, daca avea curaj!

La vot nu e prezent nici premierul Victor Ponta, care nu a raspuns la apelul nominal.

Si deputatul Sebastian Ghita este absent de la vot, numele sau fiind enuntat in mai multe randuri de catre Elena Udrea, in dezvaluirile acesteia despre directorul interimar al SRI, Florian Coldea, precum si despre fostul sot Dorin Cocos.

Lista marilor absenti de la vot este completata de Liviu Drganea, Daniel Constantin, Mircea Dusa si Kelemen Hunor.

Libertatea Elenei Udrea, la mana Parlamentului - LIVE

Parlamentarii din Camera Deputatilor dezbat si voteaza, luni, in cazul cererilor DNA privind incuviintarea arestarii preventive si inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, in dosarele Microsoft si Gala Bute.

Astfel, Camera Deputatilor va lua in discutie sase solicitari venite din partea procurorilor DNA pe numele Elenei Udrea: in trei solicitari ale DNA se cere arestarea Elenei Udrea, doua solicitari vizeaza cererea de urmarire penala, iar intr-una se cere extinderea cererii de urmarire penala.

Fiecare vot pentru cererile DNA urmeaza sa dureze intre o ora si o ora si jumatate. Votul este secret, cu bile.

Cererea inceperii urmaririi penale a Elenei Udrea in dosarul Gala Bute a fost prima votata de deputati.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Udrea vot parlament, #Ponta Ghita abenti Udrea, #Udrea vot Microsoft Bute , #DNA
Comentarii