Reuniune de urgenta pentru arestarea Elenei Udrea: Ce le transmite colegilor din Parlament

Duminica, 08 Februarie 2015, ora 15:55
15987 citiri
Reuniune de urgenta pentru arestarea Elenei Udrea: Ce le transmite colegilor din Parlament
Foto: Facebook/Elena Udrea

Cazul Elenei Udrea aduce premiere peste premiere pentru colegii ei parlamentari. Cum pana acum niciun alt ales nu a mai avut in acelasi timp trei cereri de arestare preventiva pe numele sau, in vederea votului ce va fi dat luni in plen, deputatii juristi se vor intruni de urgenta duminica pentru a-i discuta cazul si intocmi un raport, iar la sedinta va participa si fosta sefa PMP.

Daca la momentul in care deputatii trebuiau sa voteze daca sunt de acord cu urmarirea ei penala Udrea declara ca vrea aviz pozitiv pentru a-si demonstra nevinovatia in instanta, discursul sau a fost diferit sambata seara cand aceasta a facut apel la "constiinta colegilor".

Udrea a venit cu jurnalul la televizor: Am vrut sa se stie daca nu apucam sa spun lucrurile acestea

"Depinde de constiinta celor care sunt pusi sa analizeze", a raspuns Udrea, la B1 Tv, intrebata la cel rezultat al votului se asteapta. "Nu pe fond, pe fond spun da, sa fie cerectata penal. Dar de aici pana la cazul exceptional cand doar pe numele lui Elenei Udrea sunt trei cereri de arestare...", a continuat deputatul PMP.

Aceasta a reiterat ca toate aceste probleme ale ei sunt generate de "lupta cu generalul Coldea", seful interimar al SRI.

"Daca au curaj, sa recunoasca faptul ca situatia mea e o situatie generata de lupta cu generalul Coldea si ca practica asta de a cere arestarea in 3 cazuri este exceptionala, nemaiintalnita", si-a continuat Udrea mesajul pentru colegii deputati.

Udrea dezvaluie ce are de impartit cu Oreste: Mi-a cerut 10.000, presupun ca de euro

Intrebata daca isi face griji, ea a raspuns ca este normal sa-si faca avand in vedere situatia in care se afla, dar ca mai ingrijorata ar trebui sa fie lumea in legtura cu ce se va intampla dupa ce ea va fi redusa la tacere.

"Ma gandeam ca problema nu e ce se intampla cu mine, ci cu ceilalti, cu societatea, cu tara, daca Elena Udrea tace si nimeni nu mai are curaj sa vorbeasca. Nu de mine sa va ingrijorati. O sa-mi duc mai departe lupta asta. Fara sa spun ca eu sunt Alba ca Zapada a Politicii spun ca sunt un om de buna credinta care vrea sa schimbe ceva.

Cat priveste lupta mea cu dl Coldea, lucrurile nu pot ramane asa, indiferent ce se intampla cu mine. S-au spus lucruri, adevaruri au iesit la iveala si nu trece mult si si dl Coldea va trebui sa raspunda la acuzatiile care sunt la adresa lui", a conchis Elena Udrea.

Udrea, despre pozele cu Bica la Paris: Mi-a spus de ele Maior, care aflase de la Coldea

Reuniunea de urgenta a comisie juridice din Camera Deputatilor pentru cazul Udrea va avea loc duminica, incepand cu ora 16:30. In jurul orei 16:00, Udrea a ajuns in Parlament.

Cum vor vota deputatii

In ceea ce priveste votul din Parlament, partidele ai caror reprezentanti s-au pronuntat au anuntat ca vor da un aviz pozitiv, unii invocand in special ultimul raport MCV in care Parlamentul era pus la colt pentru faptul ca nu le-a ridicat imunitatea celor cu probleme in justitie.

De exemplu copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, sambata, intrebata cum va vota PNL, in plenul Camerei Deputatilor, la cererea DNA privind arestarea deputatei Elena Udrea, ca orice fel de opozitie de a vota o astfel de cerere inseamna o mie de pasi inapoi in lupta anticoruptie.

Cum vor vota parlamentarii in cazul Udrea: Orice fel de opozitie inseamna 1.000 de pasi inapoi

"Stiu ca este dureros, stiu ca oamenii au relatii personale, dar cred ca orice fel de opozitie pe care vreun parlamentar sau vreun partid politic parlamentar o va avea pe un anume caz sau altul, inseamna o mie de pasi inapoi in toata reforma si in tot ceea ce inseamna lupta anticoruptie", a spus ea.

Dosarele Elenei Udrea

In dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut dupa ce procurorii DNA au extins urmarirea penala pe numele Elenei Udrea si pentru luare de mita. DNA a solicitat atat avizarea urmaririi penale pentru noua fapta, cat si incuviintarea arestarii preventive.

In aceeasi cauza, DNA ceruse luni aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru infractiunile de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite. Comisia juridica a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA.

Cum comenteaza declaratiile Elenei Udrea consilierul pe probleme de securitate al lui Basescu

In dosarul Microsoft, DNA a cerut, marti, aviz pentru urmarirea penala a Elenei Udrea, pentru trei fapte de trafic de influenta - doua in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, respectiv legate de derularea contractului e-Romania -, spalare de bani si fals in declaratiile de avere, precum si incuviintarea retinerii si arestarii deputatului PMP pentru aceste infractiuni.

De asemenea, in dosarul Microsoft, procurorii au solicitat aviz pentru inlocuirea masurii controlului judiciar, luata in cazul Elenei Udrea in 29 ianuarie, cu arestarea preventiva, pentru faptele de spalare de bani si fals in declaratii de avere, pentru care este deja urmarita penal. Anchetatorii sustin ca Udrea a incalcat conditiile controlului judiciar cand a facut afirmatii publice cu privire la acuzatiile ce ii sunt aduse, motiv pentru care se impune arestarea ei.

Udrea: Tot mai am cateva zile pana la arest sa spun tot ce stiu - vezi despre cine va face dezvaluiri

Elena Udrea a fost denuntata la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins si primit 500.000 de euro "pentru a-i rezolva problemele din justitie", se arata in referatul prin care procurorii cer arestarea deputatului PMP.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Elena Udrea comisie urgenta arest, #Udrea vot deputati arest , #DNA