Udrea a venit sa isi vada dosarul: De la DNA nu am inteles despre ce e vorba

Joi, 22 Octombrie 2015, ora 10:43
1966 citiri
Udrea a venit sa isi vada dosarul: De la DNA nu am inteles despre ce e vorba
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul Elena Udrea a venit, joi, la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor, pentru a-si consulta dosarul.

Udrea nu vrea sa se pronunte pana ce nu afla acuzatiile, avand in vedere ca toate informatiile le are din presa, iar din comunicatul DNA nu a "inteles foarte bine despre ce este vorba".

Elena Udrea era asteptata inca de miercuri pentru a-si studia dosarul, insa a transmis ca nu poate ajunge deoarece avocatul nu este disponibil. Joi, Udrea a precizat ca singurele informatii pe care le are despre acuzatii vin din presa.

"Am vazut doar ce spuneti dumneavoastra, in presa, si vad ca de la o zi la alta si dumneavoastra, presa, aveti informatii diferite sau interpretari diferite asa ca evident ca am venit sa vad acest dosar", a spus deputatul.

Udrea se apara in noul dosar DNA: Ce spune de vila de la Eforie si Evenimentul Zilei

Udrea a refuzat sa dea explicatii despre acuzatiile DNA privind scoaterea din patrimoniul public a unei vile din Eforie si vanzarea la pret subevaluat sau despre informatiile ca in tranzactie ar fi fost implicat si fratele fostului presedinte Traian Basescu, Mircea Basescu.

"Nu stiu nici ca ar fi inchiriat-o, nici ca numele ar aparea in dosar, deci eu doar ascult ce spune presa si ma raportez la asta. Logic este sa ma duc sa vad in realitate ce este in acest dosar, mai ales ca din comunicatul DNA nu am inteles foarte bine despre ce este vorba, despre ce ani, despre ce sume. Pana nu vad dosarul, nici nu stiu pe ce anume sa ma pronunt", a spus deputatul.

Elena Udrea isi va studia joi dosarul, urmand ca deputatii din Comisia Juridica sa intocmeasca un raport asupra solicitarilor DNA de urmarire penala, retinere si arestarea preventiva vineri dimineata.

Luni, raportul Comisiei va fi discutat in sedinta conducerii Camerei Deputatilor, care urmeaza sa stabileasca data la care va avea loc plenul in care se vor vota cererile procurorilor. Cel mai probabil, votul va avea loc miercuri.

Cand se da votul pentru arestarea Elenei Udrea. Dosarul are 1.867 de pagini

Acuzatiile DNA

Elena Udrea este acuzata de procurorii DNA ca a primit suma de 520.000 de lei, reprezentand valoarea unor lucrari de renovare a unei vile din Eforie Sud, care a fost trecuta in patrimoniul privat si scoasa la vanzare la un pret subevaluat.

De asemenea, Elena Udrea este suspectata ca, in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, avand influenta asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei si SC Hidroelectrica SA, a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului de vanzare - cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

Elena Udrea este acuzata de procurorii DNA ca a primit de la acest om de afaceri suma de 3,8 milioane de dolari.

Udrea, nou dosar la DNA: Procurorii cer iar arestarea sa pentru o mita de 5 milioane de dolari

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Udrea Parlament dosar, #Udrea dosar DNA, #Udrea arestare , #DNA