Udrea, despre acuzatiile legate de contractul "e-Romania": Vai de mine! O, Doamne! Sunteti sigur? Nu se poate

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 22:59
12824 citiri
Udrea, despre acuzatiile legate de contractul "e-Romania": Vai de mine! O, Doamne! Sunteti sigur? Nu se poate
Foto: TVR1

Elena Udrea a avut o reactie ciudata, miercuri seara, cand a auzit numele dosarului "e-Romania", cel in care DNA a cerut un al treilea aviz pentru arestarea deputatului. DNA a aratat ca, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu fosta sotie, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, trei milioane euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania.

"E-Romania? Ce este asta? Cred ca nu este o acuzatie. Nu, cred ca gresiti dumneavoastra", a spus Udrea, invitata la TVR 1, moment in care moderatorul emisiunii i-a explicat despre ce este vorba in dosar.

"Vai de mine! O, Doamne! Nu se poate asa ceva! Nu cred asa ceva. Sigur cititi bine?", a continuat ea, spunand ca nu crede ca exista cineva care sa spuna despre ea ca a luat mita trei milioane de euro.

In minutele urmatoare, fostul ministru a continuat sa spuna ca, totusi, ea nu crede ca aceste acuzatii sunt reale.

Elena Udrea lanseaza noi acuzatii: Exista jurnalisti care stiau despre problemele cu generalul Coldea

"Adica denuntul cuiva impotriva mea duce la solicitarea arestarii preventive impotriva mea fara sa fiu intrebata nimic, iar denuntul meu impotriva lui Florian Coldea nu duce nicaieri? Duce la groaza tuturor?", a punctat Elena Udrea.

Filmul problemelor Elenei Udrea cu justitia

Elena Udrea a fost pusa sub urmarire penala in urma cu o saptamana, pe 29 ianuarie, pentru spalare de bani si fals in declaratii de avere, in dosarul Microsoft. La acea data in cazul ei s-a dispus si plasarea sub control judiciar, ea neavand voie sa paraseasca Bucurestiul.

Udrea, tot mai aproape de arest: DNA, noua solicitare, de aceasta data in dosarul Microsoft

O zi mai tarziu, Udrea anunta intr-un interviu Hotnews.ro ca a depus la DNA un denunt penal pe numele sefului interimar al SRI, Florian Coldea, facand numeroase acuzatii la adresa lui si declarand ca intre el si sefa DNA Laura Codruta Kovesi este o legatura foarte stransa.

Dosarul Gala Bute: Arest la domiciliu pentru Resmerita si fostii colaboratori ai lui Udrea. Cazul Obreja, amanat

Pe 2 februarie, DNA a cerut Parlamentului aviz pentru inceperea urmaririi penale a Elenei Udrea, in dosarul organizarii Galei Bute in anul 2011, cand aceasta ocupa si functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Pe 4 februarie, dupa ce ea a cerut in comisia juridica a Camerei sa i se ridice imunitatea pentru a-si demontra nevinovatia in instanta, deputatii juristi au avizat urmarirea penala a Elenei Udrea, fara dezbateri.

Cateva ore mai tarziu, DNA cerea aviz pentru arestarea Elenei Udrea, in 3 cauze. Unul in cazul dosarului Gala Bute, unul in cazul derularii contractului e-Romania, unde este acuzata de trafic de influenta si al treilea aviz de arestare pentru ca, prin declaratiile facute, a incalcat termenii controlului judiciar.

DNA cere aviz pentru arestarea Elenei Udrea

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Udrea dosar cerere arestare, #Udrea dosar eRomania, #Udrea dosare DNA, #Udrea dosar Gala Bute, #Udrea dosar Microsoft , #DNA