Zi decisiva pentru Elena Udrea: Camera Deputatilor voteaza luni cererile de arestare

Luni, 09 Februarie 2015, ora 07:25
4999 citiri
Zi decisiva pentru Elena Udrea: Camera Deputatilor voteaza luni cererile de arestare
Foto: Digi 24

Plenul Camerei Deputatilor urmeaza sa dea, luni, votul pe mai multe cereri ale DNA care o privesc pe Elena Udrea si care vizeaza incuviintarea urmaririi penale si arestarea preventiva in doua dosare, Gala Bute si Microsoft.

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, duminica, cererile de incuviintare a arestarii si solicitarile de incepere a urmaririi penale in cazul deputatului Elena Udrea, iar rapoartele pentru aceste cereri vor fi dezbatute si votate luni in plen de deputati.

Deputatii juristi, unda verde pentru arestarea Elenei Udrea - Aviz pozitiv pentru toate solicitarile DNA

"Am avut practic cinci voturi de dat astazi. Am avut patru solicitari, una dintre ele avand doua capete, doua solicitari in interiorul ei", a spus presedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciuca.

Comisia Juridica a dat aviz favorabil pentru inceperea urmaririi penale fata de unele fapte in dosarul Gala Bute cu 20 voturi "pentru", un vot anulat si o abtinere.

Potrivit lui Bogdan Ciuca, din cei 26 de membri ai comisiei au fost prezenti 22.

Ce spune Udrea despre o eventuala demisie din Parlament (Video)

La cea de a doua solicitare, tot in dosarul Gala Bute, care vizeaza masura arestarii - deputatii juristi au dat un raport favorabil cu 17 voturi "pentru", trei "impotriva" si doua voturi anulate. 22 de deputati si-au exprimat votul.

Pentru cea de-a treia cerere vizand dosarul Microsoft, prin care se solicita inceperea urmaririi penale, Comisia Juridica a dat aviz favorabil cu 21 voturi "pentru" si o abtinere.

Sedinta de urgenta in Parlament: Udrea, pledoarie in fata deputatilor juristi

Ultima solicitare, in interiorul careia existau de fapt alte doua solicitari, viza incuviintarea retinerii si arestarii in cazul deputatului Elena Udrea si a primit din partea deputatilor 18 voturi "pentru", doua impotriva si doua abtineri, iar a doua cerere, care viza arestarea, a primit 16 voturi "pentru", patru "impotriva" si doua abtineri.

Un alt raport pe o cerere de incuviintare a urmaririi penale a fost dat saptamana trecuta de Comisia Juridica. Si acesta va intra la votul din plen de luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea vot Parlament, #Elena Udrea vot arestare luni, #Elena Udrea vot arestare, #Elena Udrea arestare , #DNA