Dosarul Microsoft: Cum explica Elena Udrea de ce apare numele sau in dosar

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 12:44
9203 citiri
Dosarul Microsoft: Cum explica Elena Udrea de ce apare numele sau in dosar
Foto: Facebook/Elena Udrea

Numele Elenei Udrea apare in dosarul Microsoft, in care fostul sau sot, Dorin Cocos, este arestat preventiv.

Se pare ca intr-una dintre declaratiile de avere ale Elenei Udrea nu apare faptul ca fostul sau sot si-ar fi imprumutat mai multe firme, transmite Realitatea TV.

Intr-o interventie telefonica la postul citat, sefa PMP a sustinut ca a declarat toate lucrurile despre care a fost informata si ca nu are de unde sa stie daca fostul sau sot a actionat sau nu in acest fel.

"Oricand sunt gata sa explic orice lucru de care am cunostinta. Categoric la momentul acela, 2009, nu am stiut ca fostul sot si-a imprumutat o firma-doua. Nu mi-a spus. Iar eu am declarat intotdeauna ce am facut eu si tot ceea ce imi declara fostul sot. Si la vremea aceea i-am spus fostului sef al Agentiei de Integritate ca parerea mea este ca nu poti obliga o persoana sa isi asume propria raspundere despre ceea ce face o alta persoana.

Ganditi-va ca fostul meu sot sa presupunem ca ar fi cumparat un apartament pentru o amanta. Credeti ca mi-ar fi spus mie de achizitie?

I-am spus fostului sef ca nu e in regula sa te oblige pe tine sa dai declaratie pentru veniturile altei persoane care poate nu vrea sa declare", a explicat Elena Udrea.

Deputatul a adaugat ca este foarte posibil ca atunci cand faci o astfel de declaratie de avere cineva din familie sa nu vrea sa spuna anumite detalii si cel in cauza nu ar trebui sa aiba vreo vina.

"E posibil ca atunci cand faci o astfel de declaratie cineva din familie sa nu iti spuna. Acest imprumut despre care se spune in acest document nu mi-a fost adus la cunostinta, altfel ati vazut ca in declaratia de avere am pus toate imprumuturile pe care eu si sotul meu le-am facut", a adaugat Udrea.

Cat despre aparitia numelui sau in dosarul Microsfit, fostul ministru sustine ca nu este ceva foarte ciudat, avand in vedere ca fostul sau sot are legatura cu acesta.

Dosarul Microsoft: Cocos si Gabriel Sandu, saltati de politisti si dusi in arest

"Este foarte simplu. (...) E foarte simplu sa apara numele meu de vreme ce numele sotului meu este implicat in acest dosar", a adaugat presedintele PMP.

Udrea a precizat ca nu vrea sa acuze presa de nimic, dar ca nu poate sa nu remarce faptul ca, desi sunt foarte multe persoane publice implicate in dosar, "de trei luni de zile un singur nume este dezbatut: Elena Udrea".

Intr-o postare pe pagina de Facebook Elena Udrea explica ca suma despre care face referire documentul respectiv este de 100.000 de euro.

Dorin Cocos este arestat in dosarul Microsoft. Alaturi de Nicolae Dumitru si primarul Gheorghe Stefan, el este acuzat de trafic de influenta si spalare de bani. De asemenea, Gabriel Sandu, ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, este acuzat de luare de mita in forma continuata si spalare de bani.

DNA sustine ca Dorin Cocos a cerut 17,5 milioane de euro pentru el insusi, Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu, pentru a interveni in achizitionarea dreptului de utilizare a licentelor Microsoft, dintre care 15,7 milioane de euro au ajuns in contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Elena Udrea Microsoft, #Elena Udrea dosar Microsoft, #Elena Udrea Dorin Cocos Microsoft , #Dorin Cocos