Asa a fost linsata Elena Udrea

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 01 August 2010, ora 01:10
14246 citiri
Asa a fost linsata Elena Udrea

O frunza nelalocul ei si o tara intreaga a luat foc. Tot ce e legat de numele Elenei Udrea a ajuns sa isterizeze intreaga presa, iar cu putina sansa (sau nesansa pentru ea) toata tara. Scandalul brandului de tara, provocat de frunza copiata, a depasit granitele. Sa limpezim lucrurile pe cat se poate. Gafa, enorma pentru imaginea Romaniei, nu ii apartine ministrului. Oamenilor din jurul ei, da.

Acum, de ce a devenit tema brandului de tara o isterie la nivel national? Usor de explicat, din moment ce povestea priveste esenta, trasaturile principale si fundamentale ale acestei tari si poporului sau. Apoi, normal, s-au apucat sa sara toti patriotii si sensibilii in sus pana la cer si inapoi. Ce fel de gradina suntem noi? Procesul critic este bun si necesar, caci exista branduri care se potrivesc mai bine, altele mai putin bine, iar unele se lipesc precum frunza pe chelia unui manelist.

Scoasa principalul vinovat pentru toate neregulile si nepotrivirile din abia lansata campanie "Explore the Carpathian garden", Elena Udrea a platit astfel pentru toate frustrarile si resentimentele pe care le-a adunat in randul jurnalistilor si opiniei publice. Asa cum ne-am obisnuit cu presa din Romania, ca si celelalte sectoare, atunci cand vine vorba sa declanseze o campanie, nu o poate face decat accentuand pana la saturatie tema. Iar apoi isi alege tinta care aduce cea mai mare audienta.

Ca are sau nu legatura cu persoana ei, ca a influentat sau nu linia de promovare pe care a mers constructia brandului de tara, Elena Udrea se afla in pozitia in care trebuie sa plateasca orice iese din ministerul pe care il patroneaza. Desi intreaga campanie de promovare turistica a Romaniei poate fi criticata, pe motive mai mult sau putin intemeiate, aproape toate atacurile care au fost lansate asupra Elenei Udrea au ratat punctul care genereaza toate "problemutele" de brand, frunza si plagiat.

Exista o un motiv rezonabil pentru care Romania ar trebui sa aiba un minister al Turismului, pentru ca apoi sa ne intrebam daca mai este sau nu de folos si actual sa declansam o actiune de branduire. Criza actuala, modificarile economiei la nivel global, istoria si potentialul Romaniei, toti acesti factori, adunati, mai conduc ei catre ideea existentei unui minister al Turismului?

Interesant ca Romania nu a avut un minister al Turismului in perioada cea mai mare a dezvoltarii ei economice, intre 2005 si 2009, dar si-a gasit momentul pentru infiintarea ministerului cand multe tari tocmai renuntau la investirea banilor in astfel de promovari. Desigur, turismul este un sector care poate aduce bani buni la bugetul tarii, insa din moment ce aceasta tara se prabuseste economic, care ar mai putea fi motivul pentru care un turist din lumea larga ar fi tentat sa o viziteze?

Problema doamnei Elena Udrea transcende persoana ministrului si loveste direct in strategia prin care presedintele impreuna cu principalul partid aflat la putere gasesc de cuviinta sa rasplateasca ambitiile fostei consiliere de la Cotroceni.

Sa speram ca doar dorinta de preamarire a Elenei Udrea, ambitiile ei nelimitate si ingaduinta cu care i se implinesc dorintele vor face ca, in curand, sa asistam la desfiintarea acestui minister. Moment ce va coincide cu numirea Elenei Udrea intr-o pozitie si mai privilegiata si puternica, daca se poate, decat cea din prezent. Clipa din care, este usor de banuit, atacurile si criticile la adresa ministrului se vor aplica direct proportional. Cu sau fara motiv.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#brand Romania Udrea, #Elena Udrea brand Romania, #frunza Udrea Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului