Bai, am pierdut tara! Fir-ati voi, cu brandu' vostru!

Luni, 02 August 2010, ora 11:24
8860 citiri
Bai, am pierdut tara! Fir-ati voi, cu brandu' vostru!
Foto: www.rol.ro

Avem un brand, o imagine de ansamblu a Romaniei, care trebuie sa-i convinga pe straini sa viziteze gradinile pline de verdeata ale doamnei Cocos.

Dupa tandemul Iliescu-Costea, apoi mult prea visatorul Agathon, Elena Udrea incearca sa vanda ceea ce nu are. Si, din pacate pentru dansa, dar si pentru noi, nu are o tara. Tara ca produs nu exista, pentru doamna Udrea, ci exista o macheta a unui spatiu pe care numai dansa stie sa-l defineasca.

Doamna Udrea nu percepe aceasta tara decat ca fiind a urmasilor lui Traian Basescu. Iar urmasii lui Traian au tot dreptul sa faca ce vor cu mostenirea lor. Dorinta de preamarire si de spalare a imaginii publice, prin diverse actiuni de PR sau marketing politic, este mult mai importanta decat imaginea unei tari.

Esential este sa fii acolo, in mijlocul multimii, sa te vada lumea cat esti de destept si cat de bine "le zici tu lucrurilor pe nume". Nu conteaza ca dai banii pe o frunza care se vinde cu cativa euro pe internet, ca doar sunt bani europeni, ce naiba! Daca nu-s ai nostri, adica din bugetul Romaniei, de ce sa nu-i facem praf si sa-i investim in capricii post sau preelectorale?

S-o fi gandit doamna Udrea ca natura salbatica neatinsa de civilizatie o gasim in multe dintre zonele rurale ale Romaniei? Sau, s-a mai interesat, daca toate catunele din tara noastra sunt alimentate, macar, cu energie electrica, ca doar e si ministrul Dezvoltarii Regionale?

Cum de nu a reusit sa atraga bani pentru infrastructura rurala, pentru lucrari care sa aduca Romania mai aproape de secolul 21? Sau sa ridice dintre ape acele poduri care stau prabusite de ani de zile, dar si digurile care sunt uitate imediat dupa ce se retrag apele din casele inundate?

Nu m-as mira sa vad armata de "talibani" a PD-L venind pe la televiziuni, sustinuti de Pora si Cristoiu unde sa ne atraga atentia ca femeia asta blonda cu coc se misca. Si se misca bine, vor spune ei. Da, dar se misca impotriva curentului. Dansa ne da ambalajul, dar nu ne da si ciocolata din interior.

Andreea Pora ar spune, probabil, in stilul agresiv, caracteristic: "si ce vreti, domnilor, de Agathon n-ati zis nimic?! Si de Costea ati uitat?" Noi n-am uitat, se pare ca cei care ne conduc au uitat brusc de armata de "corupti pesedisti", pe care vroiau s-o puna cu botul pe labe. Noi putem sa constatam ca agentia Reuters vorbea despre Romania ca fiind aproape ce mai saraca tara din Uniunea Europeana. Presa romaneasca a preluat aceste afirmatii.

Aroganta extrema, ignoranta penibila si lipsa de respect, acestea sunt cele trei elemente care caracterizeaza actuala guvernare, girata de "anticomunistul" Traian Basescu. Elena Udrea ne-a intarit ideea ca este croita si branduita dupa chipul si asemanarea lui Traian Basescu. Are, in continuare, aceleasi obsesii "moguliste", aceeasi sete de imagine personala, acelasi stil cameleonic de comportament. Si mult cinism.

Sa duci artisti de valoare la targuri, oferindu-le ceva "pomana", cand in tara ta ei sunt dispretuiti si fortati sa se autoizoleze, reprezinta cea mai crasa dovada de cinism machiavelic. Vasile Blaga se certa odata cu Nica de la PSD si spunea ca "acesta a pierdut strada". Dansul ar trebui sa-si dea palme si sa-i trezeasca si pe ai sai colegi cu o strigatura a la Grigore Lese: "baaaaaaaa, am pierdut tara....fir-ati voi cu brandu' vostru!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#brand Vasile Blaga, #urmasii Traian Basescu, #zone rurale Romania, #case inundate , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Cine credea ca Leca este singular - uite ca s-a inselat . ziare.com a adunat (posibil sa mai adune) ca cei de la Antena 3 sau iRealitatea cetateni capabili sa injure si sa spurce la comanda .
Poza Anti-Virus
Anti-Virus
rank 1
Bai, am pierdut tara! Fir-ati voi, cu brandu' vostru!