Brandul de tara, prezentat la Viena

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 11:50
1209 citiri
Brandul de tara, prezentat la Viena
Foto: Arhiva

Biroul de Turism al Romaniei la Viena a organizat, joi seara, o actiune de promovare in Austria a ofertei turistice romanesti, la Hotel Imperial de pe Opern Ring, una dintre cele mai selecte zone ale capitalei austriece.

Seara a fost precedata de un seminar de specialitate, de doua ore, in care tour-operatori romani, care au venit de la Bucuresti sa participe la acest eveniment, s-au informat asupra particularitatilor pietei locale, industriei hoteliere si a ospitalitatii din Austria.

Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Razvan Murgeanu, a fost invitat la seara turistica romaneasca, in care a fost prezentat si in capitala austriaca noul brand turistic al Romaniei, lansat in luna iulie, la Shanghai, in cadrul "Expozitiei Mondiale 2010", de ministrul turismului, Elena Udrea.

Directorul Biroului de Turism al Romaniei la Viena, Simion Giurca, a facut o prezentare multimedia a brandului turistic romanesc, in prezenta unui mare numar de invitati, personalitati politice, manageri de agentii de turism din Romania si operatori de pe piata de profil austriaca.

Bute va purta frunza lui Udrea in meciuri

Brandul turistic, care are sloganul "Explore the Carpathian Garden" a fost adaptat pietei locale, in limba germana, si lanseaza acelasi mesaj si invitatie iubitorilor de turism austrieci, sa exploreze gradina carpatica a Romaniei.

Invitatii s-au delectat cu specialitati culinare traditionale romanesti si vinuri renumite din podgoriile de la Murfatlar.

Potrivit directorului Simion Giurca, numarul turistilor austrieci care au vizitat Romania, in perioada 1 ianuarie - 31 august 2010, a fost de 125.780 de persoane, in crestere cu 2,4 la suta fata de aceeasi perioada din 2009.

Cele mai recente statistici ale Wien-Tourismus (Biroul de Turism al Vienei) arata ca in luna octombrie s-a inregistrat un aflux masiv de turisti la Viena, fiind inregistrate 969.000 de nopti de cazare, in crestere cu 3,7 la suta, fata de aceeasi perioada din 2009.

De la inceputul anului, la Viena au fost inregistrate 9.117.000 nopti de cazare, fata de 8.220.920, in aceeasi perioada din 2009.

Statistica pe tari arata ca cel mai mare numar de turisti au venit din Rusia si Statele Unite, celelalte landuri ale Austriei, Franta, Germania si Elvetia. O scadere a numarului de turisti s-a inregistrat pe relatia Japonia, Marea Britanie si Italia.

Toate categoriile de hoteluri au profitat de pe urma traficului mare de turisti, gradul de ocupare a paturilor fiind de 65,8 la suta, fata de 59,1 la suta, in 2009.

Profiturile nete ale hotelierilor au totalizat 285 milioane euro, in crestere cu 12,3 la suta fata de 2009.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Elena Udrea ministrul Turismului, #brand tara romania frunza udrea, #brand tara viena , #ministrul Dezvoltarii si Turismului