Cui i-a vandut Elena Udrea terenul pentru care avea creditul de 3 milioane de euro?

Vineri, 03 Iunie 2011, ora 21:40
5689 citiri
Cui i-a vandut Elena Udrea terenul pentru care avea creditul de 3 milioane de euro?

Vestea ca Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a reusit sa-si vanda terenul de pe malul lacului Grivita din Bucuresti, pe care il detinea impreuna cu sotul sau Dorin Cocos, a facut mare valva. Desi ministrul a anuntat ca a avut loc o tranzactie, nu a dat detalii cu privire la cumparator.

Conform Capital, cumparatorul este omul de afaceri Alexandru Faur (42 de ani), cunoscut in piata imobiliara ca intermediar de terenuri.

"In urma tranzactiei, nu am incasat nicio suma de bani, dar sunt multumita ca am rezolvat problema creditului", scria marti Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul contractase de la BRD in 2007, in plina explozie imobiliara, un credit in valoare de 3,29 milioane de euro, pentru achizitia acestui teren.

"Am vandut intre timp cinci apartamente, iar terenul am reusit sa-l vand cu tot cu credit si sa scap de povara", declara Udrea marti.

Joi, ministrul a oferit cateva lamuriri in legatura cu vanzarea terenului care a ajutat-o sa scape de creditul de 3 milioane de euro ce nu o lasa sa doarma noptile. Astfel, Udrea a aratat ca sotul ei, Dorin Cocos, este cel care s-a ocupat de vanzare, iar cumparatorul nu este persoana publica.

Elena Udrea a adaugat ca terenul a fost vandut primului client care s-a aratat interesat de el. Ministrul a mai precizat ca nu il cunostea dinainte pe cumparator.

Acum un an, pe 31 mai 2010, Elena Udrea declara, intr-un interviu pentru RFI, ca nu mai poate dormi din cauza ratei la un credit.

"Nu mai dorm din cauza ratei la banca. Cred ca, per total, rata ajunge la vreo... nu as vrea sa spun o cifra ca o sa calculeze cineva si o sa iasa, nu stiu... Eu platesc la finalul acestui an, habar n-am cat este, dar platesc o suma, creditul plus dobanda", spunea Udrea.

Ministrul a spus ca a contractat acest credit pentru a cumpara un teren. "Piata imobiliara era in expansiune. M-am gandit la vremea aceea ca pe acel teren pot sa dezvolt un condominium. Nu-i asa mare, e de 6.000 de metri, dar cateva case m-am gandit ca pot sa construiesc, sa le vand sa platesc creditul si sa am si eu un profit. Dar, ca dovada, ca inca o data in viata am primit o lectie, ca nu trebuie sa fac lucruri la care nu ma pricep, a venit criza imobiliara si am ramas cu terenul. N-am construit absolut nimic", explica atunci Udrea.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#client vanzare teren Udrea, #teren Udrea Bucurestii Noi, #Udrea credit teren cumparator , #ministrul Dezvoltarii si Turismului