De ce e Elena Udrea optimista in legatura cu turismul romanesc?

Joi, 11 Februarie 2010, ora 22:27
2847 citiri
De ce e Elena Udrea optimista in legatura cu turismul romanesc?

"Anul acesta se va vedea soarele dupa furtuna in economia mondiala", considera ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, prezentand motivele pentru care poate fi optimista in 2010.

"Anul trecut, turismul a fost afectat de criza si in general, de un sentiment de incertitudine legat de problemele economice. Am discutat si cu responsabilii de turism din alte tari. Toata lumea statea cu ochii pe prognozele economice pentru 2010. Anul asta, si vad asta din toate discutiile, toata lumea priveste optimist, de genul 'I'm back'. Sunt un om realist, dar am invatat ca gandirea pozitiva reprezinta 50% din reusita", scrie Elena Udrea, pe blog.

Pe de alta parte, ministrul Dezvoltarii considera ca investitiile in turism vor continua si desi "la capitolul buget pentru turism, se putea si mai bine", se va pune im practica un plan special pentru reabilitarea unor statiui de traditie, "care sa refaca parfumul istoric".

Elena Udrea da 5 milioane de euro pe actiuni de imagine

"In al treilea rand, in acest an revine in Romania cel mai mare tour-operator din lume, TUI. Asta inseamna mai multi turisti si o promovare mai buna pentru Romania. Amintesc ca Ministerul Turismului a finantat anul trecut catalogul de prezentare TUI cu 100.000 de euro, principalele produse fiind litoralul si circuitele. Catalogul a fost deja lansat pe piata. in acest an, TUI se va concentra pe Marea Neagra, Mamaia si pe excursii in tara, insa activitatea se va extinde. In plus, asteptam, dupa anul de criza, o revenire a numarului de turisti pe vase de croaziera si a turistilor care fac circuite in tara", mai scrie Elena Udrea.

Udrea spera ca scaderea pe turism sa fie mai mica decat datele INS

Astfel, ministrul Dezvoltarii se arata increzatoare ca turismul romanesc poate reveni in forta dupa perioada de criza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Udrea optimista turism, #investitii turism Romania, #catalog TUI Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului