Editorial: Superoferta pentru fete - Moni sau Elena

Joi, 07 Aprilie 2011, ora 08:53
2891 citiri
Editorial: Superoferta pentru fete - Moni sau Elena
Foto: One Magazine

Fetitele din Romania nu mai au o singura optiune de cariera. Daca pana mai ieri, Moni Columbeanu reprezenta singurul model de reusita la care sa viseze (in fine, mai exista EBa, dar nu cred ca la intrebarea "ce vrei sa te faci cand o sa fii mare" ar fi raspuns cineva "balbaita"), piata destinului vine cu o noua oferta: Elena Udrea.

Sefa de la Dezvoltare, Turism si PD-L Bucuresti a marturisit intr-un interviu ca-si doreste sa activeze in politica pana la 70 de ani, dar si ca i-ar placea ca, la finalul prestatiei sale pe scena publica, alte persoane sa se raporteze la realizarile ei.

Nu pot sa fac misto de aspiratiile doamnei Udrea, sunt de bun simt. In fond, nu toate reprezentantele a ceea ce numim cu mandrie "femeia romana" trebuie sa fie condamnate la cratita, copii si sani lasati. Sunt si unele aprige, ambitioase, care tintesc varful. Ca vorba aia, daca gandesti mic, atata si realizezi.

Intre cele doua personaje exista o asemanare: ambele au fost alese. Dar numai Elena Udrea a fost si numita. In plus, fata de fata alungata de la Izvorani, stie sa dea cu mopul si gaseste ragaz, chiar si in momentele de maxima expunere, sa tricoteze cate ceva. In plus, spre deosebire de cealalta, care e muta, Elena Udrea e comunicativa, ciripeste ca o vrabiuta, discuta cu oamenii chiar si din sedinta de Guvern. Scor 3 la 1.

Mai departe, fetitele pot sa le compare cifra destinului, ca sa vada mamele lor daca s-au orientat bine. In timp ce la ministru calculam 4 (seriozitate, pragmatism, bun executant, perseverenta, ambitie, incapatanare pana la obsesie), la Columbeanca ne da 8 (preocupare pentru satisfactiile materiale, dorinta de independenta si putere, pragmatism, nevoie apriga pentru un statut social privilegiat). Suna cunoscut?

Desigur ca o combinatie de Elena Udrea si Monica Columbeanu suna cel mai bine. IQ mare, picioare lungi, bust generos, bani garla. Nimic despre drum, dar ce mai conteaza? Dupa cum bine spunea un interlop clujean, cu cateva violuri la activ, in miezul unui ev aprins, preludiul e o pierdere de vreme.

Si in timp ce inclinam spre Elena Udrea, pentru ca e blonda, mi-am dat seama ca numerologia nu-mi spune nimic despre finalitatea zbaterilor celor doua fapturi, iar la ora asta nu ma duc sa cercetez astrele, ca ploua.

Pot deci sa ma intreb ce sanse sunt ca Moni sa mai gaseasca un Irinel ca sa o cocoate in stele, iar doamna Udrea sa mai fie in politica nu peste 30 de ani, ci peste 2, dupa ce PD-L va pierde alegerile (mi-as dori sa le castige numai ca sa-l vad pe Crin Antonescu facand implozie) si actuala Opozitie va fi gadilata la urechiuse de procurori cu mesajul "servesc patria".

Nu imi doresc sa trimit in derizoriu o intrebare care provoaca multora, fara indoiala, meditatii si concluzii lipsite de speranta: Care sunt modelele la care se raporteaza tinerii romani?

Am descoperit, insa, ca e mai bine pentru minte sa adopti un ton mai degajat, pentru a nu deveni prizonierul unei realitati naucitoare. Povestea e aceeasi, fie ca ne adancim in eseuri complicate sau gasim resurse sa zambim. Si, am constatat-o pe propria piele, a doua varianta e mai sanatoasa.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Elena Udrea Monica Columbeanu, #modele tineri Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului