Elena Udrea: Am ajuns sa fim piaza rea, nimeni nu mai vrea sa lucreze cu noi

Luni, 03 August 2009, ora 23:35
6551 citiri
Elena Udrea: Am ajuns sa fim piaza rea, nimeni nu mai vrea sa lucreze cu noi
Foto: Realitatea TV

Cu cel putin sase dosare colorate s-a prezentat ministrul Turismului, Elena Udrea, la o emisiune televizata luni seara, pentru a "dovedi cu acte" care sunt cheltuielile de promovare a turismului romanesc.

Comparand resursele alocate de alte state, cum ar fi Grecia, Spania sau Italia, Elena Udrea a "recitat" o serie de cifre prin care a dorit sa concluzioneze ca turismul romanesc poate aduce la buget 6,77 la suta din PIB in urmatorii ani.

Practic, in mai toata emisiunea, Elena Udrea a continuat strategia discursului din fata parlamentarilor, cand a cerut aprobarea infiintarii comisiei de ancheta, aparandu-se cu acte si dand drept exemplu cheltuielile aprobate de PNL, in legislatura precedenta.

"Romania se promoveaza, incepand de sambata seara, pe Eurosport, spot care nu a costat nimic", a spus Udrea, care a dezvaluit ca a cerut tuturor posturilor de televiziune romanesti sa promoveze turismul romanesc fara bani, fiind refuzata. Ulterior, in urma unei licitatii, posturile de televiziune au refuzat sumele oferite de firma care a castigat licitatia, motivand ca sunt "prea mici".

"Nu cumpar scene"

Legat de cei 64.000 de euro platiti pentru scena folosita la manifestarile organizate de minister de Paste, Elena Udrea s-a aparat spunand ca "eu, ca ministru, nu ma ocup de achizitionat scene. Ministerul a platit pentru organizarea a doua evenimente, de Paste si de 1 Mai, iar obligatia mea a fost sa selectionez o firma care sa se ocupe de pachetul de evenimente si care a oferit pretul cel mai mic. Au participat numai doua firme, iar una a fost descalificata", a spus Udrea.

Ea a pasat, astfel, responsabilitatea alegerii firmei aflate in legatura cu postul ProTV pe seama Directiei de Achizitii din cadrul ministerului. Potrivit legii si potrivit spuselor ministrului Udrea, in cazul in care se organizeaza o licitatie si se prezinta doar o singura firma, statul este obligat sa incheie licitatia cu acea firma.

"Turismul nu inseamna numai mancare si cazare, am adus sute de mii de turisti in Romania. In urma campaniei de promovare a Bucovinei s-au incasat opt milioane de euro", a pus Elena Udrea, aparandu-si activitatea in fruntea ministerului.

Geoana, vedeta concertului cu Bregovici

"Nimeni nu preia comunicatele noastre si a celor care sustin cauze drepte", s-a plans Elena Udrea, dand drept exemplu un comunicat al firmei care a organizat concertul lui Goran Bregovici, despre care s-a scris ca a costat mai mult decat cere, de obicei, artistul.

Dan Chisu, cel care reprezinta interesele in Romania ale cantaretului, a precizat ca, avand in vedere ca acel concert a fost organizat de Paste, este normal sa fie pretul mai mare. "Pretul real al acelui concert era de de vreo 60.000 de euro, in loc de 42.000, cat a fost platit", a afirmat Dan Chisu, contactat telefonic de Realitatea TV.

"Vedeta acelui concert a fost, de fapt, Mircea Geoana, care a avut o loja de VIP si apoi ne-a povestit pe toate posturile de televiziune cat de bine s-a simtit", a atacat, din nou, PSD-ul, Elena Udrea.

Ministrul Turismului a mai dat drept exemplu doua campanii ale Agentiei pentru Strategii Guvernamentale conduse de PNL, in legislatura precedenta, care au cheltuit din banii publici 4 milioane de euro pentru o campanie de promovare a Romaniei in Spania si alte 6 milioane de euro pentru o campanie asemanatoare, in Italia.

Deplasarile jurnalistilor

Legat de cheltuielile cu deplasarile jurnalistilor, Udrea a spus ca nu este nimic ilegal si ca asa s-a procedat din anul 2001. Ea a dat drept exemplu o deplasare, in 2001, in Elvetia, la care a participat si Robert Turcescu, pe atunci la Europa FM.

"Listele astea mi-au fost cerute de nu stiu cate institutii de presa, numai Academia Catavencu a publicat-o", a spus Udrea. Pe de-o parte victimizandu-se, dar pe de alta recunoscand ca au existat si articole pozitive despre turismul romanesc, Elena Udrea a spus ca "am ajuns sa fim piaza rea, nimeni nu mai vrea sa lucreze cu ministerul nostru".

"Toate dezvaluirile pe care le citim in fiecare zi in Jurnalul National sunt numai interpretari mincinoase ale actelor publicate de Ministerul Turismului pe Internet. Ministerul Turismului a fost supus unei campanii mediatice fara precendent, am avut sute de stiri in presa scrisa", s-a plans Elena Udrea.

Legat de spotul care este difuzat pe Euronews si in care apare, in forma initiala, sigla BRD, Elena Udrea a precizat ca in varianta finala nu mai apare sigla bancii.

Nici perdelele nu au scapat atentiei invitatei, care a precizat ca este vorba despre 7.500 de euro, cheltuiti pentru jaluzele care "sunt normale pentru niste oameni care muncesc ziua".

"Nu m-a invitat nimeni la comisie"

Intrebata daca se va prezenta in fata comisiei parlamentare, Elena Udrea a raspuns ca "ma voi duce daca voi fi invitata si daca oamenii de acolo nu se vor lamuri din actele puse la dispozitie. Doar n-o sa ma duc sa-i plictisesc".

Legat de zvonurile potrivit carora i-a inmanat premierului Emil Boc o demisie in alb, Elena Udrea a negat, precizand ca "nu stau pentru functie, ci din dorinta de a se face dreptate".

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Elena Udrea cheltuieli, #Udrea Bregovici, #Udrea demisie , #ministrul Dezvoltarii si Turismului