Elena Udrea - bilant si planuri pe 2012

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 12:39
1772 citiri
Elena Udrea - bilant si planuri pe 2012
Foto: TVR Info

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a prezentat marti bilantul pe 2011 al institutiei pe care o conduce, cea mai importanta realizare fiind cresterea cu 17% a incasarilor din turism.

Ministrul a precizat inca de la inceput ca lipsa fondurilor si-a spus cuvantul, fiind necesara stoparea unor proiecte si atragerea de bani din surse suplimentare, printre care cele private.

Elena Udrea a subliniat insa ca in ciuda acestui impediment investitiile raman o prioritate pentru ca ele au generat si vor continua sa genereze locuri de munca precum si cresteri la buget.

"In sectorul constructiilor a trebuit sa gasim surse alternative de finantare, nu ne-ar fi ajuns banii sa finalizam ceea ce era inceput, cu atat mai putin pentru investitii noi(...) A trebuit sa regandim o prioritizare a programelor si in cadrul lor a proiectelor. Am constatat ca foarte multe programe, utile cand au fost initiate, nu isi mai demonstrau necesitatea", a explicat ministrul.

Printre prioritatile acestui an la MDRT s-au numarat reabilitarea drumurilor, reabilitarea termica, dar si construirea retelelor de apa si canalizare sau a locuintelor pentru tineri.

"MDRT este singurul minister care investeste in reabilitarea cladirilor de patrimoniu", a mai punctat Elena Udrea.

Program national de constructie de crese si gradinite in premiera dupa '90

Totodata ministrul a declarat ca s-a incercat atragerea de bani privati pentru continuarea lucrarilor si demararea altora noi, in conditiile in care, din cauza crizei, a fost foarte greu de gasit agenti economici dornici sa isi investeasca propriul capital in astfel de lucrari.

"Am reusit sa obtinem acordul CE pentru a demara programul de construire de locuinte pentru tineri din capital privat(...) constructorii urmand sa isi recupereze banii din chirii. Speram sa putem raspunde solicitarilor de peste 100.000 de locuinte pentru tineri la nivel national", a mai spus ministrul.

Elena Udrea a mai reamintit ca pentru prima data dupa 1990 a fost demarat un program national de construire de crese si gradinite, parte a celebrului program PNDI, vehement contestat de Opozitie.

"E un program care, spun pentru cei care nu au auzit pana acum sau se fac ca nu aud, se finanteaza din banii constructorilor, urmand sa si-i recupereze din 2013", a mai spus Elena Udrea.

Ministrul a mai facut referire in bilantul anual prezentat public la reluarea licitatiilor pentru pachetele de drumuri nationale si judetene, exprimandu-si convingerea ca anul viitor MDRT va reusi sa raspunda cat mai multor solicitari dintre cele peste 3.000 de cereri de reabilitare drumuri judetene.

In ceea ce priveste turismul, cresterea de 17% din aceasta activitate, in primele trei trimestre din 2011, reprezinta cea mai mare realizare a MDRT.

De asemenea, ministrul a precizat ca MDRT este primul minister in ceea ce priveste contractarea fondurilor europene prin POR, valoarea proiectelor finalizate ridicandu-se la 257 milioane euro.

"Prin POR avem 426 de proiecte finalizate, in valoare de 257 milioane euro. La finalul anului 2011 putem spune ca suntem primii la contractarea fondurilor europene, dar si la platile facute prin POR", a mai precizat ministrul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Udrea bilant minister 2011, #Elena Udrea bilant turism , #ministrul Dezvoltarii si Turismului