Elena Udrea cere explicatii firmei care a facut logo-ul cu frunza

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 12:06
6039 citiri
Elena Udrea cere explicatii firmei care a facut logo-ul cu frunza

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a cerut, vineri, explicatii firmei care a realizat brand-ul de tara si, implicit, logo-ul despre care presa a scris ca este copiat sau preluat de pe Internet si a precizat ca nu va plati suma prevazuta in contract pana la clarificarea situatiei.

La mai bine de 24 de ore de la izbucnirea scandalului, timp in care frunza care reprezinta Romania a fost dezbatuta pe majoritatea posturilor de televiziune, ministerul condus de Elena Udrea s-a decis sa ceara socoteala consortiului THR Asesores en Turismo, Hoteleria y Recreacion SA - Taylor Nelson Sofres, partenerul comercial in proiectul de realizare a brand-ului de turism.

Intr-un comunicat remis Ziare.com, ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului cere firmei responsabile pentru scandalul din ultimele 24 de ore "pozitia oficiala fata de informatiile aparute in presa, cu privire la faptul ca unul din cele 3 elemente ale reprezentarii vizuale a brandului, respectiv izotipul, este asemanator in proportie foarte mare, ca forma si compozitie, cu un alt loggo comercializat pe Internet".

Brandul turistic al Romaniei - vezi de unde a luat Udrea frunza din logo

Potrivit contractului de colaborare cu oficialii romani, firma a garantat originalitatea elementelor manualului de brand, precum si faptul ca acestea nu duc atingere prevederilor legislatiei romane.

"MDRT nu a efectuat nicio plata catre THR-TNS si nici nu va efectua plati in cadrul acestui contract, pana la clarificarea acestor aspecte", conchide comunicatul.

Ministerul condus de Elena Udrea este in mijlocul unui scandal dupa ce un blogger a descoperit ca logo-ul folosit in campania de promovare a turismului romanesc nu este original. Mai mult, pe o creatie atat de "originala", care pe Internet costa doar cativa centi, MDRT a platit sute de mii de euro.

Logo-ul si sloganul, lansate joi la Shanghai, au costat aproape 900.000 de euro. Crearea si promovarea brandului turistic, finantate din fonduri europene, fac parte dintr-un proiect de promovare a potentialului turistic al Romaniei, pentru care sunt alocati 75 milioane de euro pana la finalul anului 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#logo turism, #frunza brand Romania, #Elena Udrea frunza , #ministrul Dezvoltarii si Turismului