Elena Udrea - despre insuccese, criza, presa si nemultumitii din PD-L

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 22:50
5132 citiri
Elena Udrea - despre insuccese, criza, presa si nemultumitii din PD-L
Foto: RealitateaTV

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, duminica seara, ca exista oameni care aduc valoare partidului din care face parte, printre acestia numarandu-se Teodor Baconschi, Monica Macovei, Sever Voinescu si Cristian Preda.

Elena Udrea considera ca PD-L se afla intr-o "etapa care trebuie sa se inchida", a declarat ea in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. "Cred ca PD-L poate da startul reformarii prin reformarea sa", a spus ministrul.

Referitor la iesirile la rampa ale lui Cristian Preda, Elena Udrea a spus ca apreciaza mai mult discursul ministrului Baconschi, care "vede nevoia de reformare a partidului, dar pastreaza si elemenetele de identitate ale PD-L". Elena Udrea considera ca ar fi bine ca Cristian Preda sa-si exprime nemultumirile in interiorul partidului si ca "aici a fost supararea celor din PD-L".

Udrea a tinut sa reaminteasca faptul ca nu doreste sa candideze la presedintia partidului, amintind ca nimeni nu a vrut sa o creada pana cand presedintele Traian Basescu a spus ca exclude un candidat femeie la presedintia partidului si la sefia Guvernului.

Despre anuntata candidatura a primarului din Arad, Gheorghe Falca, la sefia partidului, Udrea a declarat ca apreciaza anuntul acestuia, fiind "singurul despre care se stie ca doreste sa candideze". "Nu mai stim despre nimeni din PD-L", sustine ea.

Insuccesele ministrului Udrea: criza si presa

Intrebata despre insuccesele sale ca ministru, Elena Udrea a mentionat "imposibilitatea de a arata cat de multe se fac la acest minister". "Ma supara, imi creeaza probleme de constiinta pentru ca nu pot sa sparg acest baraj mediatic", a spus ea, sugerand relatia defectuoasa pe care o are cu presa.

Intrebata daca un insucces al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului este nedesfiintarea Companiei Nationale de Investitii asa cum a promis, Elena Udrea a declarat ca aceasta este o procedura care nu tine de activitatea sa.

"La sfarsitul anului se va desfiinta. Nu stiam ca este atat de greu ca actionarii sa se decida. (...) Pana la momentul la care se va desfiinta, reorganiza, faptul ca isi duce programul pana la capat nu este deloc un insucces", a subliniat Elena Udrea.

"Un alt insucces a fost ca trebuie sa majoram TVA-ul, dar la asta a contribuit si decizia CCR. Daca incepeam aceste reforme in 2009, nu se ajungea aici. Suntem in mijlocul unui plan de actiuni care vizeaza restructurarea mediul bugetar si incurajarea mediului privat" a mai spus Udrea.

Revenind la presa, sefa de la MDTR a tinut sa precizeze ca foarte rar la nivel national se preiau temele importante pe care un ministru le lanseaza in spatiu public. "Eu nu solicit alta atitudine din partea presei. E o obligatie a mediei fata de societate. Calitatea presei a scazut, iar ceea ce se intampla nu este numai vina clasei politice. Cred ca politiceni si media ar trebui sa depaseasca etapa cu gasirea vinei", a adaugat Udrea.

In cele din urma, impaciuitoare, a spus ca si finantarea este de vina. "Deci, nerealizarile le pun pe seama crizei", a conchis ministrul.

Frunza, un mare succes

Cat despre problematica frunzei, perceputa ca un insucces al ministerului pe care il conduce, Elena Udrea a spus ca, dimpotriva, frunza este "un mare succes, reprezinta un element din primul brand turistic al Romaniei, primul brand realizat profesionist".

Ea a tinut sa lamureasca aceasta chestiune, amintind ca "cu un sfert de ora inainte de lansarea de la Shanghai a aparut informatia in presa din Romania ca exista o frunza asemanatoare in logoul unei firme din Irlanda". In cele din urma "pagina cu tot cu frunza a disparut si logoul la fel".

"Azi avem de la OSIM dreptul de proprietate intelectuala pentru frunza", a mai spus ministrul, mentionand ca "a ramas doar scandalul".

Intorcandu-se la relatia cu presa si la preferintele acesteia spre temele "mondene", Elena Udrea a tinut sa precizeze "as fi fericita daca as lipsi din atentia presei, chiar pentru o foarte lunga perioada de timp". "Se discuta prea mult despre oameni si prea putin despre problemele care intereseaza: programe, proiecte".

De altfel, ea a admis ca "singurul politician care mai lanseaza teme de importanta este Traian Basescu - reforma in Educatie e opera lui, reforma in Sanatate, Comisia pentru Patrimoniu". In plus, "nici nu poate fi banuit de misoginism", asa cum ar crede unii, tinand cont ca a promovat o femeie chiar in postul de presedinte al Camerei Deputatilor.

Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
#Elena Udrea reformare PD L, #realizari Elena Udrea, #insuccese Elena Udrea, #Elena Udrea Cristian Preda, #Elena Udera Baconschi , #ministrul Dezvoltarii si Turismului