Elena Udrea: Era rau daca ramaneam in Guvern

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 23:16
6072 citiri
Elena Udrea: Era rau daca ramaneam in Guvern
Foto: B1 TV

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, considera ca a facut un lucru bun cand a decis sa nu mai faca parte din noul guvern, cel al lui Mihai Razvan Ungureanu, din cauza faptului ca era o tinta pentru Opozitie si trustul Intact, al lui Dan Voiculescu.

"Era rau (daca ramaneam in functie - n.red.) pentru ca devenisem tinta principala a atacurilor Opozitiei. In doua saptamamani, am devenit din unul din ministri buni ai Cabinetului, sa nu spun altfel, primul ministru care trebuie sa plece.

A fi tinta principala, a fi atacata in permanenta, era o mare vulnerabilitate, careia nu mai aveam cum sa-i fac fata. Si pentru mine decizia de a nu mai face parte din Guvern trebuia luata", a spus Udrea, vineri seara, la B1 TV.

"Hotararea mea era luata de a nu face parte din guvernul Ungureanu, pentru a nu da posibilitatea Opozitiei, lui Voiculescu, sa atace noul Guvern (...) Am considerat ca nu e bine sa fac parte din acesta", a adaugat ea.

Vicepresedinte PDL a dat si un exemplu despre ce inseamna atacurile din trustul Intact, vorbind despre cum a fost atacat presedintele PSD, Victor Ponta, dupa discursul sau din Parlament, de joi.

"Cum nu a mai raspuns cerintelor lui Voiculescu, Ponta a devenit tinta la Antena 3. E ceea ce poate sa faca Voiculescu cu trustul lu,i cand are posibilitatea de a manipula cu un instrument de presa ca trustul Intact", a mai declarat presedintele PDL Bucuresti.

Udrea a explicat si ca succesorul sau in functie, Cristian Petrescu, e un om care are sprijinul si ajutorul sau.

"Asa a fost conceptul - se retrag ministri vechi din Guvern si vin ministri noi, care sunt sprijiniti de cei vechi. Ideea a fost ca, fie vin din ministere, fie au suportul fostilor ministri, ca sa nu existe nicio sincopa, lucrurile sa curga lin", a afirmat vicepresedintele PDL.

Cine pus la cale noul guvern

Elena Udrea spune ca in PDL existau mai multe variante de guvern, dar ca ea a participat la grupul care a decis sa fie unul cu ministri complet nou.

"Eu, Ioan Oltean, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Anca Boagiu am purtat cu premierul Emil Boc discutia legata de formula cu un guvern complet nou.

Nu s-a intamplat in niciun caz sa mi se ceara demisia", a precizat Udrea.

Ea spune ca se stia demult ca Boc urma sa plece si acesta le spusese ceva in acest sens inca din 1 februarie.

Despre noul premier, Mihai Razvan Ungureanu, spune ca e un "premier care corespunde tuturor asteptarilor".

Ce va face Elena Udrea

Fostul ministru al Dezvoltarii a spus ca va continua activitatea in politica, atat din postura de presedinte al PDL Bucuresti, cat si din cea de deputat si ca vrea sa fie validata prin voturile pe care le obtine.

"Voi incerca sa-mi castig in continuare locul in politica, prin rezultatele pe care sper sa le obtin. Un politician nu e validat neaparat de echipa pe care il sustine, ci votul pe care il obtii. Luand suficiente lectii in acesti sapte ani, primind suficiente lectii, am invatat lucrul acesta - atat timp cat un politician obtine voturi, nimeni nu poate sa-l ignore si sa treaca peste el.

Obligatoriu trebuie sa fiu din nou in Parlament, pentru ca doar asa demonstrezi ca ai girul populatiei. Dupa ani de razboaie cu toata presa, reusesc sa ma mentin la o cota de credibilitate in partid, pe primele locuri, la aceeasi cota cu colegi carora nu le place sa se lupte sau care nu ies la confruntari.

Foarte multi nu-si risca imaginea si se feresc de lucruri care le-ar putea dauna. Ducand acest razboi permanent, am reusit sa ma mentin ca si credibilitate in topul politicienilor Partidului Democrat Liberal", a mai declarat Elena Udrea.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Udrea plecare Guvern, #udrea demisie guvern , #ministrul Dezvoltarii si Turismului