Elena Udrea: In ministere se practica telefoanele

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 16:28
2760 citiri
Elena Udrea: In ministere se practica telefoanele
Foto: Gandul Live

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a marturisit ca, in calitate de ministru, a primit telefoane de la colegii de partid, dar ca nu a fost vorba despre cereri ilegale.

"Se practica telefoanele! Ce inseamna un telefon: poate sa sustii pe cineva intr-o functie publica, sa inchizi ochii cand trebuie sa demolezi o constructie ilegala. Colegii care m-au sunat pe mine nu mi-au cerut lucruri ilegale. Nimeni nu mi-a cerut ceva ilegal pana acum. Sunt niste practici pe care le putem, in parte, opri", a declarat Elena Udrea, pentru Gandul Live.

Fostul ministru a dat exemplu unei constructii ilegale care a fost demolata, in Costinesti, a unei persoane "care se considera apropiata de partid", caz in care "am primit telefoane de la toti colegii daca ma pot face sa nu vad".

Elena Udrea a precizat ca nu i s-a oferit spaga niciodata, ca nu a favorizat pe nimeni si ca niciodata nu a incercat cineva sa-i propuna, ca ministru, vreun lucru ilegal, dar ca stie multe lucruri din administratia publica, pe care "probabil nu le putem inlocui usor".

Totodata, fostul lider al PDL a subliniat ca nu are vreun dosar, sustinand ca sunt situatii in care "justitia trebuie sa isi faca datoria. Trebuie mers pana la capat in cazul celor acuzati".

Nu a fost vot pentru USL, ci un vot de sanctiune pentru PDL

Vorbind despre Guvernul USL, fostul ministru al Turismului considera ca acesta "nu are nicio solutie, oamenii isi vor da seama ca nu se maresc salariile, pensiile".

"Nu exista alta varianta decat reducerea cheltuielilor bugetar, o guvernare cu costuri pentru populatie, si va da din nou credit pentru PDL. A fost un vot de sanctiune pentru PDL, nu un vot pentru USL", a afirmat Elena Udrea.

Acesta considera ca guvernarea PDL a fost una responsabila si ca PDL, stiind ca vin alegerile si este posibil sa plateasca pentru masurile nepopulare, a ales sa fie responsabil pentru ca Romania sa reziste in fata crizei.

Elena Udrea apreciaza ca presedintele "Traian Basescu este singurul care se lupta cu USL" si este treaba PDL sa fie alaturi de presedinte. Totodata, l-a criticat pe primarul UNPR al sectorului 2, Neculai Ontanu, care "a spus ca se leapada de Satana dupa ce a avut sprijinul Guvernului si al Ministerului Dezvoltarii". Nu in ultimul rand, fostul ministru al Turismului a recunoscut ca nu isi aminteste cand a vorbit ultima oara cu Traian Basescu, dar ca "in timpul alegerilor am vorbit sigur".

Voi vota cu Vasile Blaga si cu Mihai Razvan Ungureanu

Vicepresedintele demisionar al PDL a explicat ca il sustine si il va vota pe Vasile Blaga la conducerea partidului si ca "exista o asteptare in PDL pentru venirea lui Blaga in fruntea PDL", dar ca rezultatul alegerilor locale ar fi fost acelasi, cu Blaga presedinte, pentru ca deciziile importante s-au luat si cu consultarea acestuia.

Elena Udrea a spus ca USL se indreapta spre suspendarea presedintelui Basescu si ca Uniunea se pregateste pentru aceasta masura.

"Ca o vor face sau nu, mai tine de un ultim dram de inteligenta al lui Victor Ponta de a i se opune lui Crin Antonescu si Dan Voiculescu. Cine crede ca Traian Basescu si-a epuizat resursele de a atrage electoratul de partea sa se insala.

Traian Basescu nu este un politician consumat. Ion Iliescu a fost ales pentru prima data presedinte la varsta de astazi a lui Traian Basescu. Cred ca populatia nu va vota impotriva presedintelui, avand in vedere cine sunt cei care forteaza schimbarea presedintelui", crede deputatul PDL, potrivit careia USL nu se poate baza pe scorul de la alegerile locale.

In plus, Elena Udrea a afirmat ca, daca Mihai Razvan Ungureanu va candida la alegerile prezidentiale, probabil il va vota si ca Traian Basescu nu se va mai intoarce in PDL.

Cum se face si se evita un plagiat

Acuzata ca, la randul sau, si-ar fi plagiat teza de doctorat, fostul ministru al Turismului a explicat ca este vorba despre "lucruri cu greutate diferita", comparand cu plagiatul lui Victor Ponta.

"Era 2005 cand am ales cariera, am incercat sa ma pregatesc urmand cursuri post-universitare la Colegiul National din Aparare. Am luat decizia de a incepe o teza de doctorat, acestea erau lucrari pregatitoare. Neavand timp sa-mi fac singur teza te ajuta profesorii, colegii.

Mai scria cand unul, cand altul si apoi publicam impreuna si cu sprijinul profesorilor. O astfel de situatie chiar daca mi s-a spus ca este mai greu sa explici de ce renunti la doctorat, am ales sa explic de ce nu dau doctoratul decat sa dau doctoratul facut de altii.

Probabil a fost eroarea unor colegi care m-au ajutat la vremea respectiva. Cei care au teze de doctorat plagiate sa actioneze in consecinta. Am rezistat tentatiei de a avea titlul de doctor. Imi voi da doctoratul in turism", a punctat Elena Udrea.

Aceasta a mai spus, referitor la atacurile privind tinuta sa vestimentara, ca "nimeni nu vine cu sacul la Parlament, toate femeile au posete, pantofi" si a comentat ironic ca "conteaza mai mult cu ce pantof era incaltata Elena Udrea, decat ce a insemnat obiectivul turistic lansat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Elena Udrea telefoane minister, #Elena Udrea vot Vasile Blaga, #Elena Udrea sustinere MRU, #Elena Udrea plagiat, #alegeri conducere PDL , #ministrul Dezvoltarii si Turismului