Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Elena Udrea: Legea tichetelor de vacanta este functionala

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 19:39
1484 citiri
Elena Udrea: Legea tichetelor de vacanta este functionala
Foto: Antena3

Legea tichetelor de vacanta este functionala, in zilele premergatoare Sarbatorii de Paste fiind raportate vanzari de cateva mii de astfel de tichete, a declarat, sambata, la Alba Iulia, ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Legea tichetelor de vacanta este functionala. Tichetele de vacanta au fost disponibile pe piata si s-au vandut inca din saptamana dinaintea Pastelui", a afirmat ministrul Turismului, precizand ca tichetele s-au vandut foarte bine pentru litoral si Bucovina.

Ea a aratat ca multi oameni nu stiu ca legea a intrat in vigoare si ca are efecte datorita discutiilor referitoare la rectificarile bugetare.

Potrivit legii, valoarea tichetelor de vacanta ce pot fi acordate unui angajat nu poate depasi suma a sase salarii minime brute pe tara, garantate in plata, pe parcursul unui an fiscal. Salariatul care a primit tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului respectiv sau de achitarea unei parti din biletele de odihna, de catre firma angajatoare.

Avem nevoie de o noua lege a turismului

Pe de alta parte, Elena Udrea a declarat ca este nevoie de o noua lege a turismului, apreciind ca proiectul actului normativ va fi depus la Parlament pana la sfarsitul actualei sesiuni legislative.

"Avem mari probleme legate de aplicarea legislatiei in turism, pentru ca ea a fost neglijata sau a fost actualizata pe segmente. Asteptam sa treaca 1 Mai, cand Ministerul Turismului organizeaza mai multe evenimente pe litoral, pentru a ne putea intalni cu membrii Consiliului Consultativ si sa punem pe hartie primele elemente (ale noului act normativ - n.r.)", a afirmat Elena Udrea.

Ministrul a mai aratat ca, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism din Romania, acest segment al economiei a inregistrat o crestere cu 20% in primele luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2008.

Plimbata cu trasura

Ministrul Turismului, Elena Udrea, si vicepresedintele Senatului Anca Boagiu au fost plimbate cu trasura (foto) de catre oficialitatile locale din Alba Iulia, prin cetatea istorica.

Udrea si Boagiu au fost insotite de primarul Mircea Hava, si de prefectul judetului, Stefan Bartan.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Udrea tichete vacanta, #lege turism Udrea , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Y
y.o.
rank 1
in criza,a inregistrat turismul crestere de 20 %.....ne credeti prosti?