Elena Udrea pierde procesul deschis impotriva Olgutei Vasilescu

Marti, 30 Noiembrie 2010, ora 14:28
2999 citiri
Elena Udrea pierde procesul deschis impotriva Olgutei Vasilescu
Foto: Arhiva

Ministrul Devoltarii si Turismului Elena Udrea a pierdut procesul deschis impotriva senatorului Lia Olguta Vasilescu, dupa ce Judecatoria Sectorului 5 a respins, marti, cererea de chemare in judecata a democrat-liberalei, insa decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.

Dezbaterile in procesul deschis de Elena Udrea, Liei Olguta Vasilescu, pentru afirmatiile legate de arestarea primarului Antonie Solomon, s-au incheiat pe 16 noiembrie, instanta amanand pronuntarea deciziei pentru 23 noiembrie, iar ulterior pentru marti.

Audierea ministrului Turismului Elena Udrea si a senatorului PSD Lia Olguta Vasilescu, precum si dezbaterile din proces, au avut loc la termenul din 16 noiembrie, in sedinta secreta.

Elena Udrea a anuntat, in luna martie, ca a dat-o in judecata pe Lia Olguta Vasilescu, senator PSD, din cauza afirmatiilor acesteia ca ministrul Dezvoltarii si Turismului ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, si cere daune de 100.000 de lei, suma care va merge la o fundatie pentru drepturile ziaristilor.

"Din cauza unor acuzatii extrem de grave formulate in mass-media de Olguta Vasilescu la adresa mea, acuzatii care nu au niciun fundament real, dar care mi-au adus importante prejudicii morale, am depus la Judecatoria Sectorului 5 o cerere de chemare in judecata a acesteia. Atat in cadrul emisiunii "Realitatea zilei', difuzata de postul de televiziune Realitatea TV in seara zilei de 3 martie, cat si pe data de 4 martie, in emisiunea "Sinteza zilei" difuzata de postul Antena 3, parata Olguta Vasilescu a facut o serie de afirmatii mincinoase si denigratoare cu privire la o presupusa legatura a subsemnatei cu arestarea primarului Craiovei", potrivit unui comunicat al ministrului Dezvoltarii si Turismului.

Udrea spunea ca mai multe publicatii au preluat afirmatia senatoarei ca ar avea legatura cu arestarea lui Antonie Solomon, in ciuda faptului ca aceasta nu a putut proba acuzatiile.

"Desi recunoaste neechivoc ca afirmatiile sale sunt bazate pe zvonuri, parata nu poate proba nici macar existenta acelor zvonuri. De altfel, nu pot exista asemenea probe deoarece, asa cum am mai afirmat, nu am nicio legatura cu arestarea primarului Craiovei, dupa cum nu am nicio legatura cu vreuna dintre firmele cu interese de afaceri in respectiva zona", mai arata comunicatul.

Elena Udrea mai informa ca a cerut instantei sa o oblige pe senatoare sa plateasca despagubiri civile de 100.000 de lei, pentru prejudiciul moral pe care aceasta i l-a adus, si a cerut totodata ca ea sa publice pe propria cheltuiala, in trei ziare cu acoperire nationala, hotararea judecatoreasca pronuntata.

Ministrul mai arata ca, "avand in vedere informatiile nereale vehiculate in mod constant prin intermediul presei", informatii care i-au adus importante prejudicii morale, a decis sa sprijine infiintarea unei fundatii care sa militeze "pentru independenta editoriala a jurnalistilor in raport cu patronii trusturilor de presa si pentru profesionalism in mass-media din Romania".

"Suma de 100.000 de lei pe care o pretind drept despagubire pentru prejudiciile morale produse prin acuzatiile mincinoase formulate la adresa mea de Olguta Vasilescu pe mai multe posturi de televiziune va fi donata acestei fundatii pentru indeplinirea obiectivelor sale. Asa cum am anuntat, voi da in judecata pe oricine incearca sa imi afecteze onoarea si reputatia prin intermediul mass-media, iar sumele pe care le voi solicita cu titlu de despagubire vor fi folosite in acelasi scop", mai precizeaza Elena Udrea.

Senatorul PSD Olguta Vasilescu a declarat in luna martie ca Antonie Solomon ar fi fost retinut de procurorii DNA dupa ce ar fi scos de pe piata din Craiova firma de constructii a Elenei Udrea. Udrea a negat ca ar avea o firma de constructii si a anuntat ca o va da in judecata pe Vasilescu.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea ministrul Turismului, #proces Lia Olguta Vasilescu , #ministrul Dezvoltarii si Turismului