Elena Udrea: Romania, un exemplu pentru state dezvoltate din Occident

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 23:12
2941 citiri
Elena Udrea: Romania, un exemplu pentru state dezvoltate din Occident
Foto: elenaudrea.ro

Modificarea Constitutiei va fi urmatorul pas pe care il va face Romania dupa summit-ul de la Bruxelles, anunta ministrul Turismului si Dezvoltarii Durabile, Elena Udrea.

"Modificarea Constitutiei nu este o hachita a presedintelui sau a PDL. In acest moment, este un imperativ economic pe care, cred eu, ca nici Opozitia iresponsabila nu-l poate neglija", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

"Cazul Romaniei este particular prin aceea ca noi aveam deja o motivatie puternica pentru a trece la modificarea Constitutiei. Pe 23 noiembrie 2009, romanii s-au exprimat clar in favoarea reducerii numarului de parlamentari si a introducerii Parlamentului unicameral", explica sefa de la Turism.

Banicioiu ii da replica Elenei Udrea: Noua generatie PDL - Ridzi, Pasat, Anastase

Daca la "aceasta motivatie extrem de puternica adaugam si imperativul economic", generat de masurile asumate la summit-ul de la Bruxelles, sustine Elena Udrea, "presedintele, Guvernul si majoritatea parlamentara au doua argumente extrem de consistente sa ceara urgentarea procedurilor de revizuire a Constitutiei".

Totodata, fostul consilier prezidential atrage atentia ca, "daca USL nu vrea sa contribuie la modificarea Constitutiei pentru ca nu-i intereseaza votul romanilor, macar sa o faca din perspectiva asumarii posturii de stat al Uniunii Europene".

"Amanarea acestui proces pentru 2013 ar arata, pe de o parte, slabiciune in procesul de decizie, pe de alta parte, ar repune Romania la coada Uniunii Europene. Le place sau nu le place unor din opozitie si din presa lui Voiculescu sa recunosca, dar tara noastra e un exemplu pentru state din Vestul Europei, mult mai puternic dezvoltate economic.

Pozitionarea presedintelui la summit-ul de la Bruxelles nu a fost un element conjunctural, ci unul care a ajutat enorm la impunerea unei decizii. Faptul ca presedintele a spus demult ca se va ajunge aici e un semnal ca exista o viziune integratoare in ceea priveste parcursul Romaniei in cadrul UE", subliniaza Udrea.

Nu in ultimul rand, ministrul Turismului considera ca modificarea Constitutiei este cel mai important test din '89 si pana acum: "in 2012, politicienii, atat ai Puterii cat si ai Opozitiei, dau cel mai important test din '89 si pana acum - trebuie sa arate ca sunt responsabili, ca sunt in stare sa puna inainte binele comun in detrimentul unei lupte politice sterile si fara impact asupra calitatii vietii romanilor".

Elena Udrea ii indeamna pe tinerii pedelisti sa nu devina bugetari

"Aceia care vor promite mai putin, aceia care vor spune romanilor adevarul, aceia care nu vor arunca in fata pomeni electorale vor primi intr-un final girul electoratului. Decizia de vineri de la Bruxelles este punctul de la care politicienii populisti nu vor mai avea succes. Epoca lor a apus!" este concluzia Elenei Udrea.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#modificarea Constitutiei, #Elena Udrea Constitutie, #summit Bruxelles , #ministrul Dezvoltarii si Turismului