Elena Udrea suspecteaza presa ca ascunde criza - vezi de ce

Sambata, 06 August 2011, ora 14:23
3858 citiri

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, acuza presa din Romania ca mentine o tacere suspecta cu privire la evenimentele din afara tarii, inclusiv retrogradarea ratingului SUA si criza datoriilor din zona euro, astfel incat sa poata da vina pe actuala guvernare, daca vor aparea probleme.

"In timp ce, in alte tari, presa monitorizeaza de la minut la minut evolutia pietelor financiare, la noi este o tacere suspecta, aproape impusa. Ceea ce ma face sa cred ca televiziunile de stiri, altfel pricepute la toate, fie nu inteleg ce se intampla, fie nu vor sa prezinte ceea ce se petrece in afara Romaniei, tocmai pentru a da vina pe actuala guvernare, in cazul unor noi dificultati", spune pe blog Elena Udrea, intr-un comentariu publicat duminica.

Ministrul precizeaza ca Romania a facut progrese semnificative in ultimul an, ajungand de la o "economie bolnava" la una cu un "anumit nivel de stabilitate", lucru observat de Fondul Monetar International si de Comisia Europeana, precum si de agantiile de evaluare financiara care au crescut ratingul Romaniei, in timp ce presa internationala da Romania drept exemplu.

"Cu toate aceste vesti bune, venite dinspre executia bugetara pe primele 6 luni, din perspectiva pastrarii cresterii economice, dar si a avansului prognozat pentru 2012, suntem insa direct influentati de ceea ce se intampla in jurul nostru. Legat de criza din 2008-2009, am auzit mereu sintagma 'too big to fail'. Ei bine, acum auzim sintagma 'too big to save' referitoare la Italia si Spania, ceea ce este cu adevarat ingrijorator", a comentat Udrea.

Ea a adaugat ca guvernantii nu au voie sa dea "frau liber" tentatiei populiste de crestere a pensiilor si salariilor, deoarece romanii au facut prea multe sacrificii pentru stabilizarea economiei, pentru ca ele sa fie anulate "dorinta celor din USL de a ajunge la putere".

Udrea sustine ca situatia economica internationala trebuie monitorizata chiar mai atent decat cea din Romania, deoarece, pe plan intern, Guvernul a luat masurile corecte pentru redresare.

"Efectele se pot resimti si la noi, chiar daca, prin ceea ce am facut in ultimul an, suntem mult mai pregatiti acum decat in 2008 si 2009 sa trecem printr-un eventual al doilea val al crizei economice. Si uite ca, la o luna de la acel moment, ingrijorarile si prudenta Presedintelui se dovedesc realiste si intemeiate", a spus ea.

Ministrul Turismul este de parere ca Romania trebuie sa dea dovada de un optimism moderat, desi se afla pe drumul cel bun.

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea rating SUA, #Elena Udrea criza economica, #Elena Udrea acuzatii presa , #ministrul Dezvoltarii si Turismului