Elena Udrea: Turismul romanesc este in crestere, dupa un an si jumatate de criza

Luni, 11 Iulie 2011, ora 14:28
1424 citiri
Elena Udrea: Turismul romanesc este in crestere, dupa un an si jumatate de criza
Foto: RTV

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii si Turismului, a declarat luni ca "turismul romanesc este in crestere", dupa un an si jumatate de criza.

"Astazi, turismul romanesc este in crestere, dupa un an si jumatate in care criza economica a lovit si in turismul romanesc", a declarat Elena Udrea, in cadrul unei conferinte de presa, adaugand ca acesta este un domeniu care poate genera noi locuri de munca si venituri la buget, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii si Turismului.

Ministrul Turismului a prezentat statisticile oficiale, conform carora primirile in structurile turistice au fost in crestere cu 9,9%, iar innoptarile turistice au crescut cu 4,97% comparativ cu perioada asemanatoare a anului trecut.

Elena Udrea a amintit investitiile pe care MDRT le-a derulat din 2009 pentru dezvoltarea turismului romanesc, precum si pentru promovarea Romaniei ca destinatie turistica, amintind de cresterea suprafetei partiilor de schi, investitiile in turismul balnear, dar si organizarea meciului pugilistului roman, Lucian Bute.

Fericirea Elenei Udrea, adusa de Lucian Bute si Bon Jovi

Ministrul Dezvoltarii a sustinut luni dimineata o conferinta la sediul ministerului, alaturi de secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai.

Ministrul Elena Udrea si-a aratat optimismul si pe blog, aratand ca evenimente precum meciul lui Lucian Bute si concertul Bon Jovi au adus multi turisti in Romania si au facut reclama tarii noastre.

"10.000 de romani la Gala 'Campion pentru Romania', 80.000 de turisti pe litoral, peste 50.000 de romani la concertul din Piata Constitutiei al lui Bon Jovi - toate acestea intr-un singur week-end. Sunt semne ca, dupa doi ani de dificultati, romanii incep sa priveasca mai optimist spre viitor, poate chiar sa aiba o atitudine mai pozitiva. Vara a inceput destul de bine. Incet, incet, Romania se dezmorteste", a scris Elena Udrea pe site-ul sau.

Elena Udrea a subliniat sustinerea pe care expertii OMT au acordat-o Ministerului Turismului din Romania in pregatirea si realizarea Master Planului pentru elaborarea Strategiei Nationale de Dezvoltare a Turismului in Romania pentru intervalul 2007 - 2026, document care a stat la baza elaborarii noului brand national de turism. De asemenea, ministrul Elena Udrea a vorbit despre viitoarele proiecte de colaborare in care MDRT si OMT ar putea fi parteneri.

"Ne propunem sa intarim colaborarea cu OMT, inclusiv prin cooptarea acestora in forul decizional al domeniului prioritar 3 Promovarea Culturii, Turismului si Relatiilor intre oameni din cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii, domeniu pentru care Romania, prin intermediul MDRT, asigura coordonarea alaturi de Bulgaria.

OMT poate sa ne sprijine si prin acordarea de asistenta tehnica pentru realizarea unor proiecte de reabilitare sau dezvoltare a statiunilor din sudul litoralului, a zonelor costiere si a rutelor culturale. In anul 2012 dorim organizarea, in parteneriat cu OMT, a unei Conferinte Internationale dedicata turismului in regiunea Dunarii, cu accent pe Delta Dunarii si dezvoltarea echilibrata a turismului in zonele protejate, in stransa corelare cu protejarea naturii si a biodiversitatii", a mai declarat Elena Udrea.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Elena Udrea, #Udrea crestere turism, #Udrea turism criza , #ministrul Dezvoltarii si Turismului