Elena Udrea vrea sa aduca turistii la Comana-Giurgiu

Joi, 09 Aprilie 2009, ora 19:05
1932 citiri
Elena Udrea vrea sa aduca turistii la Comana-Giurgiu
Foto: Arhiva

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, ca si-a propus sa ii atraga in zona pe turistii care vin in croaziera in Delta Dunarii.

De asemenea, ministrul intentioneaza sa atraga si tour-operatori, care ar putea, la randul lor, sa ofere clientilor pachete turistice la Manastirea, Delta sau Parcul Natural Comana.

"Primii care ar trebui sa sparga gheata la Comana ar trebui sa fie bucurestenii, care sunt satui sa stea in Capitala. Ma gandeam ca am putea atrage si turistii straini care vin pe croaziera din Austria, Germania, si care merg pe Delta Dunarii", a declarat Elena Udrea.

"Acum am un obiectiv in plus, sa opreasca si la Comana, fie la dus, fie la intors. Si sper ca, daca atunci cand tour operatorii vor veni in mai, in Romania, special ca sa viziteze cu noi locatiile de pe malul romanesc, noi ii vom aduce la Comana. Sigur vor alege un pachet turistic, urmand ca acestia sai aduca pe turistii lor aici", a adaugat Udrea.

Ministrul Turismului a vizitat, joi, Manastirea Comana ridicata in 1461, Delta si padurea din localitate, cunoscuta sub denumirea de Parcul Natural Comana.

Elena Udrea a precizat ca este pentru prima data cand merge in zona respectiva si a declarat ca, la Comana, se poate face turism de aventura, ecoturism si chiar agroturism. Ministrul a mai spus ca va demara imediat o strategie de promovare a zonei si ca va cauta, impreuna cu autoritatile locale, surse pentru investitii.

"Vom vedea ce posibilitati avem de dezvoltare, poate nu anul acesta, pentru ca e nevoie de un proiect. Sunt lucruri care pot fi facute de autoritatile locale cu sprijinul Ministerului Turismului. Se poate face ceva in turism daca exista bunavointa si daca exista dorinta de a se misca lucrurile.".

Pe de alta parte, ministrul Elena Udrea a anuntat ca a fost autorizata si ultima dintre cele noua societati care emit si gestioneaza tichetele de vacanta.

"Astazi(joi, n.r.), am primit mesaj de la colegul meu de la Finante, ca a fost autorizata si ultima dintre cele noua societati care emit tichete de vacanta si le gestioneaza si chiar de azi sunt pe piata.

Toti cei care doresc, angajati si angajatori, trebuie sa stie ca pot fi luate tichetele de la unitatile emitente si ca le pot folosi chiar in vacanta de Paste. Pana sa facem Pastele la Comana, va invit, fie pe litoral, fie in Bucovina".

Ministrul Turismului a spus ca, vineri, va deschide programul Sarbatorilor Pascale la Suceava, iar in noaptea de Inviere va fi la mare.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Elena Udrea turisti, #Comana Giurgiu turism, #croaziera Delta Dunarii , #ministrul Dezvoltarii si Turismului