Elena Udrea vrea sa atraga turisti la Castelul Huniade din Timisoara

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 17:36
1539 citiri
Elena Udrea vrea sa atraga turisti la Castelul Huniade din Timisoara

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat vineri, la Palatul Administrativ din Timisoara, contractul de "Restaurare si refunctionalizare a Castelului Huniade al Muzeului Banatului din Timisoara", in valoare de aproape 53 de milioane de lei, finantat din fonduri europene in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.

Obiectivul este cea mai veche constructie din oras, ridicata in veacul al XIV-lea, restaurarea si refunctionalizarea sa beneficiind de aproape 34 de milioane de lei nerambursabili.

Udrea a subliniat ca, de la inceputul anului, au fost semnate sute de astfel de contracte in tara, dar acesta este foarte important fiind pe axa V care finanteaza turismul.

"Sunt convinsa ca reabilitarea Castelului Huniade va atrage turisti, sunt convinsa ca tot ceea ce se intampla prin investitiile in turism, pe langa ca se vor crea locuri de munca, vor face ca turismul romanesc sa inceapa sa creasca, desi ne mai tine pe loc si criza economica. Dincolo de contextul economic, in care ne aflam, trebuie sa continuam sa facem investitii in turism, iar faptul ca exista fonduri europene pentru acestea ne ajuta foarte mult", a declarat Udrea.

Ministrul a subliniat ca, in afara de aceste fonduri, in perioada 2009-2010 din bugetul de stat s-au investit pe Programul de Dezvoltare si Turism suficient de multi bani fiind prima situatie in care Guvernul Romaniei aloca bani de la buget pentru dezvoltarea infrastructurii.

Potrivit ministrului Dezvoltarii Regionale, sirul inaugurarilor va continua in tara, in aceasta luna, cu trei partii turistice si un centru balnear, iar in ianuarie 2011 cu alte obiective turistice cofinantate de guvern.

"De aceea, fondurile europene sunt binevenite deoarece vin in completarea resurselor bugetare", a conchis ministrul Turismului.

Elena Udrea va semna tot vineri la Sannicolau Mare alte trei proiecte cu finantare europeana respectiv "Planul integrat de dezvoltare urbana a orasului Sannicolau Mare - un oras modern si sigur", "Modernizarea si reabilitarea infrastructurii urbane a orasului Sannicolau Mare prin realizarea de drumuri orasenesti si trotuare, sistem de gestionare a apelor pluviale de suprafata, modernizare parcuri", si "Prevenirea criminalitatii si cresterea sigurantei cetateanului prin monitorizare video", valoarea totala a acestor proiecte depaseste 85 de milioane de lei din care peste 65 de milioane sunt nerambursabili.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Elena Udrea castel Huniade , #ministrul Dezvoltarii si Turismului