Opinii: Elicopterul si patriotismul doamnei Udrea

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 08:58
4420 citiri
Opinii: Elicopterul si patriotismul doamnei Udrea

Atunci cand un inalt demnitar al statului face economii poate fi felicitat si oferit drept exemplu. Atunci, insa, cand vine cu "bani de-acasa" ca sa mearga cu elicopterul pentru indeplinirea functiei, treburile se incurca. Ceva, undeva...nu e in regula.

Nu stiu cat mai costa o cursa cu taxiul aerian. Ultima data cand am folosit eu serviciul asta era undeva intre 2 si 3.000 de euro ora de zbor. Fara taxe de aeroport. In functie de companie, de tipul de elicopter, de numarul de pasageri, de starea vremii sau a locului de aterizare.

Evident ca doamna Udrea are cu ce sa isi plateasca transportul cu taxiul aerian. Nici nu se pune problema si chiar nu ar trebui discutat despre bonitatea domniei sale. Personal, sunt chiar convins ca-si plateste, din buzunarul familiei, aceste cheltuieli si ca nu-i nici o "facatura" de contabilitate. Fara nici o unda de indoiala.

Sunt convins ca are si facturile, bonurile fiscale si contractele de asigurare a serviciilor puse in buna regula, cu toate taxele platite "la zi", din propriile conturi bancare.

Doamna Udrea este "patrioata". Dansa isi permite un elicopter, doua, eventual un metrou sau un vapor. E foarte bine. Scuteste statul de anumite cheltuieli, basca prezenta benefica a domniei sale la toate semnarile de contracte de turism din toata tara. Este o abordare onoranta pentru domnia sa. Statul roman are numai de castigat.

Problema este insa de ce o face? Din patriotism? Caci venitul lunar al domniei sale de la Ministerul Dezvoltarii si Turismului este mult mai mic decat o singura deplasare cu elicopterul in teritoriu. Si, daca inteleg eu bine, are mai multe deplasari de genul asta in fiecare luna. Cu alte cuvinte, doamna Udrea "vine cu bani de-acasa" ca sa-si exercite functia de ministru? Curat patriotism, coane Iancule!

Cardinalul Richelieu avea o regula: functionarii care nu sunt platiti suficient vor fura. Cei care nu sunt platiti deloc deja fura. Pe cei care vin cu bani de-acasa, concediaza-i!

Naivitatea studiata a doamnei Udrea

Douazeci de ani au trecut de la Revolutia Romana si doamna Udrea (pe atunci tanara pionera) inca ne mai da exemple despre munca patriotica, toamna, la cules de galbenele?

Oricat de bine-intentionata ar putea fi doamna Udrea, ea nu are cum sa ne convinga ca exercitiul ei turistico-politic este mai mult decat o continua campanie publicitara. A declara ritos ca-si plateste singura cheltuielie ministeriale nu inseamna decat ca prezenta dumneaei in fruntea ministerului nu este altceva decat fie o placere personala, fie o afacere.

Practic, doamna Udrea este singurul ministru care, declarativ, isi plateste singura cheltuielile de ministru. Ceea ce poate fi un mare semn de intrebare. Sau nu e asa?

Doamna Udrea este naiva daca presupune ca suma inteligentelor laudatorilor sai de casa excede sumei inteligentei electoratului. Totusi, intrebarea va ramane: de ce consuma bani doamna Udrea din poseta dumneaei pentru a ramane functionar public? Si, daca ne-ar fi permis, am mai putea intreba: care este sursa veniturilor domniei sale pentru a putea acoperi cheltuielile legate de transportul cu elicopterul sau ale autoturismului ministerial?

Bine, un prim-raspuns ar putea fi "bugetul familial"! Corect. Pana la punctul in care omul de afaceri Dorin Cocos sponsorizeaza, pe propriii lui bani, deplasarile unui demnitar guvernamental, pentru a semna contracte de natura economica. Curat conflict de interese, nu-i asa? Caci, daca e sa intelegem, doamna Udrea nu are propriile ei afaceri sau interese economice, din care sa plateasca pentru onoarea de a fi ministru! Sau are?

Ca sa fim corecti, totusi, trebuie sa recunoastem ca practic niciunul dintre demnitari nu traieste din salariul de "bugetar special al statului". Din pozitia de forta pe care au capatat-o, toti demnitarii au mici sau mari afaceri gestionate, de bunici, nepoti sau strabunici decedati demult. Totusi, niciunul nu are tupeul public de "cumatrie" al doamnei Udrea ca sa spuna ca vine cu "bani-de-acasa" pentru ca sa se puna in slujba statului, a tarisoarei, dar mai ales a presedintelui.

Ramane doar ca si pe noi, ceilalti romani, sa ne invete doamna Udrea cum sa mergem cu elicopterul. Doar la serviciu. Ne grupam cate 4-5 si facem naveta; zilnic intre Ploiesti si Bucuresti. O sa fie si ieftin si o sa ne mai ajunga si sa ne hranim familiile. Dintr-un "salar". De bugetar! Sau gresesc?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
#Elena Udrea, #deplasari elicopter, #turism, #contracte economice , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Tovarasu liberalule Mihalache .... mai , dar aveti un dar sa provocati oamenilor scarba de dimineata , ce nu s-a vazut ! Nu deschid veci tembelizorul pe iRealitatea sau Antena 3 , ca sa dau de porcarii pe net !????
Poza jelu
jelu
rank 4
Mai Mihalache,poate ca Udrea nu este atat de patrioata...cum cer standardele Antenei 3.