"Frunza" Elenei Udrea, motiv de ironie in presa straina

Joi, 05 August 2010, ora 22:33
7181 citiri
"Frunza" Elenei Udrea, motiv de ironie in presa straina
Foto: The Economist

Scandalul logo-ului brandului turistic al Romaniei a ajuns si in presa straina, publicatia The Economist spunand ca, desi un scandal legat de plagiat nu este cel mai ortodox mod de a atrage clienti, in Romania ar putea functiona.

Scandalul "frunzei fara noroc" vine la mai putin de o luna dupa ce Comisia Europeana a criticat reformele judiciare si anti-coruptie din Romania, avertizand Guvernul ca si-a incalcat angajamentele luate la intrarea in Uniunea Europeana, in 2007, spun jurnalistii de la The Economist.

De altfel, raportul CE facea referire tocmai la modul in care se deruleaza licitatiile publice, acestea fiind predispuse la conflicte de interese si coruptie.

Publicatia reaminteste ca firma responsabila pentru brandul turistic al Romaniei, THR-TNS, sustine ca similaritatea dintre cele doua imagini este o "coincidenta". Cu toate acestea, ministrul Turismului, Elena Udrea, a decis sa sisteze plata pana cand problema va fi rezolvata.

"Nimeni nu sugereaza ca lucreaza forte sinistre in turism in acest moment. Dar ministrul insista ca licitatia a fost transparenta si legala si ca THR-TNS a castigat contractul deoarece a oferit pretul cel mai scazut", comenteaza The Economist.

Luand in considerare criticile cu privire la risipa banilor, intr-un moment in care tara depinde de un imprumut de la FMI, Banca Mondiala si CE pentru a supravietui, Udrea a adaugat ca nu este vorba doar de logo, contractul incluzand cercetare de piata facute in strainatate, in vedere cresterii numarului turistilor.

In plus, scandalul legat de plagiat ar putea sa aiba chiar efecte pozitive, spun ziaristii straini, citand-o pe Elena Udrea: "A promovat brandul intr-un mod pe care noi nu ni l-am fi permis".

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#brand turistic Romania, #Elena Udrea frunza, #Elena Udrea brand turistic , #ministrul Dezvoltarii si Turismului