Hotelieri amendati daca nu tin deschis tot sezonul estival - proiect marca Udrea

Luni, 21 Martie 2011, ora 08:08
1587 citiri
Hotelieri amendati daca nu tin deschis tot sezonul estival - proiect marca Udrea

Operatorii de turism din Romania vor fi amendati daca nu vor tine unitatile deschise pe toata perioada sezonului estival, intre 1 mai si 1 octombrie, potrivit proiectului Legii turismului, adoptat duminica de Guvern.

"Sanctiunile sunt prevazute in lege si sunt constituite din amenzi care sunt graduale, asa cum prevede si astazi legea. (...) Prin lege, sezonul turistic incepe la 1 mai si se termina la 1 octombrie, sezonul turistic estival. Toti operatorii au obligativitatea, sub sanctiuni ferme, prevazute, de a avea deschisa activitatea pe durata acestui sezon", a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, citat de Agerpres.

De asemenea, se instituie obligativitatea de a avea structurile de cazare turistica, structurile de primire turistica, fie cu functiuni de cazare, fie cu functiuni de alimentatie publica, reabilitate.

In ceea ce priveste administrarea plajelor turistice, Ministerul Mediului, prin Directia Apelor Dobrogea Litoral, care le administreaza, are obligatia sa permita utilizarea plajelor turistice numai catre si pentru operatorii de turism din statiunea de pe Litoral.

"Este o vesnica problema faptul ca hotelierii de pe litoral nu ajung sa aiba in folosinta, in timpul sezonului, plaja pe care s-o puna la dispozitia turistilor pe care ii cazeaza", a comentat Elena Udrea.

Proiectul instituie si o taxa hoteliera de 1%, incasata de administratia locala, si care va fi folosita, in proportii egale, pentru activitati de promovare turistica si proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice, din statiunea sau din localitatea respectiva.

"Adoptarea unei legi a turismului era necesara in contextul in care domeniul era reglementat printr-o serie de acte normative de diverse ranguri, cu prevederi uneori diferite. Legea va asigura stabilitatea cadrului institutional cu rol si atributii principale in elaborarea strategiilor si programelor in domeniul turismului, precum si fluenta in derularea masurilor, programelor si proiectelor de dezvoltare pe termen mediu si lung in turism.

In plus, legea clarifica responsabilitatile autoritatilor publice centrale si ale celor locale implicate in acest domeniu, precum si unele cerinte obligatorii referitoare la calitatea serviciilor oferite turistilor. Legea aprobata aduce prevederi distincte referitoare la: turismul de litoral, parcurile turistice, statiunile turistice si patrimoniul turistic", se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului, remis Ziare.com.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#hotelir amendati, #hotelieri cazare sezon estival , #ministrul Dezvoltarii si Turismului