Opinii: Lovitura de stat a Elenei Udrea

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 23:25
7729 citiri
Opinii: Lovitura de stat a Elenei Udrea
retusuri.blogspot.com

Elena Udrea il completeaza pe Ion Cristoiu, declarandu-se indignata de posibile lovituri de stat date cu sprijinul trusturilor de presa.

Emil Boc nu poate sta deoparte fara sa completeze peisajul panicard al momentului. Dupa parerea dumnealui, doi politicieni si doi moguli vor sa suspende un presedinte. Iata, mai jos, doua fragmente din postarile pline de substanta ale Elenei Udrea de pe blogul personal:

"Ce s-a intamplat ieri seara la Antena 3 si Realitatea dovedeste ceea ce va spuneam in articolul precedent: exista o strategie comuna a lui Voiculescu si Vantu pentru suspendarea Presedintelui Basescu. It's not going to happen, guys!"

"Ei bine, eu le spun acestor "stapani de presa" ca nu vor avea castig de cauza. Pentru ca in Romania nu pot sa faca chiar tot ce vor ei. Nu pot da lovituri de stat, nici prin intermediul presei si nici prin partide politice nevolnice si bine conectate la buzunarele din spate ale respectivilor domni."

Udrea ii ameninta pe detractori in stilul pustoaicelor americane din filmele tampe cu adolescenti. Dansa parca ar fi la un meci de baschet in rol de majoreta, dansand cu pampoanele in mana. Baietii trebuie sa nu mai pofteasca asa mult, ca nu vor ajunge la prada mult visata. Sau, daca poftesc, ei trebuie sa se chinuie mai mult.

La acelasi nivel, de adolescenta inca nescapata de povara cosurilor acneice, doamna Udrea da dovada de o ignoranta crasa in materie de business.

Doamna nu pricepe ca mogulii au o afacere privata care trebuie sa produca bani. Bani, care trebuie sa sustina niste salariati, platitori de taxe si impozite catre plimbarile cu elicopterul statului.

Oamenii din Romania nu au avut norocul sa traga doua, trei linii cu var si s-o puna de-o parcare in centrul Bucurestiului.

Atata timp, cat razboiul se duce la nivel declarativ fara nicio dovada palpabila, totul poate fi comparat cu o stire din ziarele sportive. Stire care incepe cu formulari de genul "din surse demne de incredere apropiate clubului".

In stilul Andreei Pora am si eu un argument pentru buzunarele din spate ale mogulilor. Da', nu fac toti la fel, doamna Udrea? Sau, Radu Moraru cu audiente de 0,00999 la suta reuseste sa stranga bani cu duiumul pentru sustinerea unui produs, destul de slab si extrem de fad. Sau, cum reuseste cotidianul gratuit "Curentul" sa faca fata crizei din moment ce nu incaseaza bani pe produs si nici publicitatea nu e in fituica? It's a hard answer, miss Elena!

Si Emil Boc si Udrea induc in eroare publicul, cu mult invocata suspendare a presedintelui.

Cum, mama naibii, pot presa si partidele de Opozitie sa suspende presedintele, altfel decat in Parlament? Majoritatea parlamentara apartine coalitiei guvernamentale, si un banal exercitiu de aritmetica ne arata ca voturile Opozitiei nu sunt de-ajuns pentru o eventuala suspendare. Cuvintele gaunose cu iz manipulator nu-si au rostul.

Emil Boc, nici macar, nu are curajul sa pronunte nume. Numele le pronunta altii, iar dansul da din cap cu o ardoare demna de mentionat in cartile de sociologie politica.

Pana la urma ce-i asa de grav in suspendarea unui presedinte care se afla in coada clasamentului la capitolul "increderea cetatenilor"? Cand se duceau luptele "uite guvernul, nu e guvernul", se invoca un cliseu care indemna la stabilitatea politica.

Sa vina in fata alegatorilor acesti domni care se ascund in spatele unor cuvinte si perdele de ceata. As vrea sa-l vad pe Canacheu, pe Visan si pe ceilalti venind demn in fata electoratului pentru redobandirea altui mandat.

William Branza ne linisteste la ora de maxima audienta: "in Parlament se fura demult. Nu a fost cvorum la multe legi organice. Asa ca nu va mai luati de Roberta si asteptati decizia Curtii". Asta, da, lovitura de stat!

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#lovitura de stat Udrea, #Boc Basescu moguli , #ministrul Dezvoltarii si Turismului