Presa de azi: Udrea a primit o trambulina sa sara la Primaria Capitalei

Marti, 20 Iulie 2010, ora 07:51
1945 citiri
Presa de azi: Udrea a primit o trambulina sa sara la Primaria Capitalei

Presa de marti penduleaza intre doua femei foarte bine cunoscute in Romania: ministrul Turismului, Elena Udrea, care se pare ca se pregateste pentru Primaria Capitalei, dupa ce Emil Boc i-a dat girul, si Madalina Manole si viata celor dragi care au ramas in urma ei.

Gandul scrie ca Elena Udrea a primit de la partid o trambulina sa sara la Primaria Capitalei, iar in completare Adevarul spune ca este sefa peste Videanu si Blaga. Si Evenimentul Zilei titreaza in editia de marti ca faimoasa blonda a politicii romanesti isi extinde puterea in PD-L cu girul lui Emil Boc.

Jurnalul National dezvaluie marti in exclusivitate ca a izbucnit razboiul pe averea Madalinei Manole, iar Puterea scrie despre sotul artistei care isi doreste sa o planga in pace. In schimb Romania Libera deschide editia de marti cu un material interesant despre vilele demnitarilor analizate de psiholog.

Gandul: Elena Udrea a primit de la partid o trambulina sa sara la Primaria Capitalei

Elena Udrea a fost numita luni presedintele PD-L Bucuresti, iar Gandul scrie in editia de marti ca ravneste la acest loc de cateva luni de zile.

Sefia PD-L Bucuresti este unul dintre motivele de lupta subterana dintre cele doua aripi din PD-L. La sedinta din iunie, de la Snagov, presedintele Traian Basescu nu s-a sfiit sa-i acuze pe Vasile Blaga si Adriean Videanu ca vor sa controleze organizatia.

Cei doi au incercat sa-l convinga pe Negoita sa preia din nou organizatia, insa acesta i-a anuntat, in weekendul trecut, ca nu vrea. Pentru ca nu au avut un alt nume sonor, "greii" s-au recunoscut invinsi, avand insa in spate un calcul ce tine de viitorul lor guvernamental: numirea Elenei Udrea ii va arata lui Basescu faptul ca nu vor sa acapareze partidul si ca sunt dispusi ca asculte din nou de Cotroceni.

In plus, adversarii ministrului Turismului spera ca aceasta isi va frange gatul, filiala din Capitala fiind considerata cea mai dificila, din cauza scorurilor slabe obtinute de PDL la alegerile din ultimii doi ani.

Surse din PD-L spun ca Udrea ar fi cerut sa aiba "mana libera" la Bucuresti, adica sa faca ce schimbari doreste. Sursele citate au mai spus ca ministrul intentioneaza sa candideze, in 2012, la Primaria Capitalei.

Udrea, sefa peste Blaga si Videanu la PD-L

Si Adevarul subliniaza in editia de marti faptul ca Elena Udrea a ajuns sa fie sefa lui Adriean Videanu si Vasile Blaga, doi dintre greii PD-L.

Aflata intr-o delegatie oficiala in Budapesta, Udrea a fost propusa pentru sefia PD-L Bucuresti de insusi presedintele Emil Boc, avandu-l drept contracandidat doar pe deputatul Costica Canacheu, care s-a autopropus.

La scrutinul secret din cadrul Biroului Permanent National (BPN) al PD-L, "absenta" Udrea a strans zece voturi, Canacheu a avut sustinerea a trei colegi, in timp ce sase s-au abtinut.

Udrea va ocupa functia de lider interimar al acestei organizatii pana la viitoarele alegeri, a caror data nu a fost inca stabilita, scrutinul intern fiind inghetat pe motiv ca democrat-liberalii trebuie sa se concentreze pe masurile de redresare economica.

Vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a sustinut, dupa reuniunea BPN de ieri, ca Liviu Negoita, cel care a detinut pana acum aceasta pozitie, a renuntat la sefia filialei "din motive personale", nefiind vorba de nemultumiri. De altfel, primarul sectorului 3 nici nu a fost prezent la sedinta BPN in care i s-a stabilit inlocuitorul.

Evenimentul Zilei: Elena Udrea isi extinde puterea in PD-L cu girul lui Emil Boc

Si pe langa faptul ca se pare ca se pregateste pentru primaria Capitalei si este sefa multor lideri importanti din partid, se pare ca toate aceste "victorii" mici pe care le-a castigat ministrul Turismului au fost "aprobate" de premierul Emil Boc, titreaza Evenimentul Zilei in editia de marti.

In spatele usilor inchise, sustin surse din PD-L, problema s-a transat rapid luni. Candidatura Elenei Udrea ar fi fost propusa chiar de Emil Boc si contracandidata, mai mult de forma, de deputatul Costica Canacheu. Si se pare ca planurile ei nu se opresc aici. Ravnita de cercul sau este si Constanta, filiala cu valoare sentimentala pentru Basescu. Ramane de vazut cum va actiona pe viitor Elena Udrea.

Romania Libera: Cu vilele demnitarilor la psiholog

Luand in considerare ca actiunile viitoare ale Elenei Udrea sunt necunoscute, dar si ale altor politicieni, noi, restul, putem afla insa cate putin din adevarata lor fata cu ajutorul psihologilor. Romania Libera deschide editia de marti cu un material bazat pe marturia a trei psihologi care vorbesc despre tipologia marilor lideri politic, bazandu-se doar pe casele pe care si le-au construit acestia.

Psihologii spun despre vila lui Adrian Nastase ca pare a fi o realizare generata de o patologie a crizei de identitate a proprietarului ajuns in situatia de a accede la resurse pe care in mod rational nu stie si nu poate sa le gestioneze. Proprietatea este o excrescenta, materializarea deliranta a fantasmelor unei persoane ajunse in situatia de a avea putere fara a fi educata sa o exercite, fara a fi constransa de un cod moral si etic pe care sa si-l fi interiorizat.

Cat despre vila lui Adriean Videanu specialistii sunt de parere "proprietarul pare a fi dezvoltat sindromul megalomanic al lui Nicolae Ceausescu. Casa striveste orice alta constructie din zona, parand a fi mai mare decat biserica din localitate. E o incercare in plan simbolic de a impune comunitatii ideea ca centrul de putere al acesteia e reprezentat de catre acest proprietar".

Psihologii spune despre casa fostului premier, Calin Popescu Tariceanu, ca "e o casa mai futurista, mai sportiva cumva. Chiar daca e evident ca e uriasa, nu e facuta de reprezentare publica, ci e pentru gasca. E stilul ala tanaros cumva, e un fel de Sergiu Nicolaescu mai in putere. E ca o baza sportiva".

Jurnalul National: A izbucnit razboiul pe averea Madalinei Manole

Desi au trecut doar cateva zile de cand Madalina Manole a fost ingropata, Jurnalul National dezvaluie in editia de marti ca a izbucnit deja razboiul pe averea ei.

Nici nu a fost aruncata ultima lopata de pamant pe mormantul Madalinei si a explodat scandalul dintre cele doua familii. Se pare ca lupta pentru curatela copilului a inceput mult mai repede decat te puteai astepta. Parintii artistei il acuza pe sot ca a refuzat s-o duca pe Madalina la psihiatru. Ba, mai mult, acestia motiveaza ca Petru Mircea ar fi ales mersul la vraci in locul tratamentului medical.

De cealalta parte, familia lui Mircea si apropiatii sai au marturisit, in exclusivitate pentru Jurnalul National, ca, dimpotriva, sotul Madalinei a facut tot ce se putea face ca s-o convinga pe artista sa mearga la medic. Ei spun ca, de fapt, "vracii" au fost preoti duhovnici. Presiunea celor doua familii a adancit nelinistile si frustrarile profesionale ale artistei.

Prietenii sotului artistei spun ca acesta facut tot posibilul sa isi ajute sotia, a umblat peste tot ca sa o ajute sa se relanseze. Dar nimic nu a ajutat-o, iar artista s-a sinucis. In urma ei a ramas un copiul de un asa si ceva.

Acum acesta are nevoie de un curator care poate fi orice persoana din familie sau dinafara familiei, cu exceptia parintelui supravietuitor, care vine la mostenire impreuna cu minorul.

Curatorul este numit la cererea acestuia prin Dispozitie a Serviciului de Autoritate Tutelara din cadrul Primariei din raza teritoriala de domiciliu a minorului. Acceptarea mostenirii sub beneficiu de inventar in cazul minorilor este o forma de protectie a acestora. Cota de mostenire care ii revine minorului este de 3/4 din masa succesorala, urmand ca 1/4 din masa succesorala sa revina sotului supravietuitor.

Masurile privitoare la persoana si bunurile copilului se vor lua in continuare de tatal acestuia, care isi va exercita singur drepturile parintesti, acesta avand dreptul si indatorirea de a administra bunurile copilului sau minor si de a-l reprezenta in actele civile pana cand el implineste varsta de 14 ani, devenind tutorele copilului.

Puterea: Sotul Madalinei Manole: "Nu simt decat nevoia sa-mi plang sotia"

Si cei de la Puterea publica, in exclusivitate, declaratiile sotului Madalinei Manole, care vrea sa planga in pace.

Ravasit de suferinta cauzata de pierderea sotiei sale, Petru Mircea spune ca, in momentul de fata, nu il intereseaza acuzatiile aduse de cei care il considera vinovat pentru moartea Madalinei.

"Eu nu am despre ce sa stau de vorba, cu nimeni. Nu simt sa spun nimic... Nu vreau acum decat sa-mi plang sotia, nu cunosc nimic altceva. Nu mi-e nici teama, nici... nu mi-e foame, nu mi-e somn. Simt o durere... si trebuie sa-mi plang femeia. Nu ma intereseaza nimic. Nici ce scriu niste dementi, absolut nimic. Mai tarziu, cand mi s-o spulbera cat de cat negura asta care ma invaluie, voi vedea ce o sa declar.

Oricum, e destul de clar ca o sa-i judece Dumnezeu pe toti, eu n-am nimic impotriva nimanui. Nu stiu exact ce s-a intamplat, cine ce a zis, nici nu ma intereseaza in clipa de fata. Mai tarziu, cand, cum am spus... mi se va ridica ceata asta de pe suflet, desi acum nu cred ca se va intampla asta vreodata... oi vedea atunci ce-oi comenta. Acum trebuie sa incerc sa-mi caut linistea. Ce sa vorbesc, cu cine sa vorbesc si ce sa comentez, ce sa spun?", a adaugat sotul "fetei cu parul de foc".

I.U.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Elena Udrea sefa Bucuresti, #candida primaria Bucuresti, #Madalina Manole bataie avere , #ministrul Dezvoltarii si Turismului