Spitalele din Valea Jiului, modernizate cu peste 5 milioane de euro

Joi, 25 August 2011, ora 19:06
1049 citiri
Spitalele din Valea Jiului, modernizate cu peste 5 milioane de euro
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a semnat joi, la Petrosani, doua proiecte destinate modernizarii sistemului sanitar din Valea Jiului.

Este vorba despre reabilitarea ambulatoriului de la Spitalul de Urgenta din Petrosani si a ambulatoriului de la Uricani.

In total, este vorba despre peste 5 milioane de euro, bani europeni cu care vor fi dotate cele doua unitati medicale.

"Astazi am semnat un contract de 4,3 milioane de euro pentru ambulatoriu de la Petrosani si alte 1,1 milioane de euro pentru cel de la Uricani, bani europeni pentru dezvoltarea comunitatilor. Daca pe de o parte reforma in sistemul de sanatate a insemnat inchiderea unor spitale si transformarea lor fie in ambulatorii, fie in centre sociale, fondurile europene vin sa sprijine dotarea acestor centre medicale in conditiile in care partea de infrastructura este deficitara", a declarat Elena Udrea.

Petru Petrosani acesta este cel de al patrulea proiect finantat de ministerul condus de Elena Udrea si primul in ce priveste sanatatea.

Investitiile in cele doua unitati medicale vor incepe in cel mai scurt timp,iar ministrul Elena Udrea a cerut ca acestea sa se poata termina in acest an.

Ministrul Elena Udrea a fost si la Lupeni, unde a semnat cu administratia locala alte doua proiecte cu finantare din fonduri europene de aproximativ 10 milioane lei pentru reabilitarea Palatului Cultural din localitate, respectiv reabilitarea a 8 km de drum in valoare de 26 milioane de lei.

"Sunt 36 de milioane de lei care vin din fonduri europene in municipiul Lupeni si cred ca banii acestia in mod cert vor ajuta la cresterea calitatii vietii pentru locuitorii de aici, dar nu numai, va face mai atractiv orasul iar in felul acest vor fi mai multi cei care vor dori sa viziteze zona", a spus Elena Udrea.

In total, in judetul Hunedoara, prin MDRT se deruleaza, potrivit ministrului Elena Udrea, contracte cu finantare europeana de peste 500 de milioane de lei, la care se adauga inca 200 de milioane de lei ce vor veni din Progamul National de Dezvoltare a Infrastructurii si alte 70 de milioane de lei vor veni pentru reabilitarea de retele si canalizare tot prin acest program

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Elena Udrea spitale fonduri , #ministrul Dezvoltarii si Turismului