Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tinerii, prioritatea Elenei Udrea

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 13:39
2627 citiri
Tinerii, prioritatea Elenei Udrea

Ministrul Turismului si Dezvoltarii, Elena Udrea, a dat asigurari vineri ca tinerii sunt prioritatea ministerului pe care il conduce, de aceea va construi locuinte pentru ei.

"Tinerii, prima prioritate. Nu este un slogan. Este un obiectiv pe care il voi urmari pe toata durata mandatului de la ministerul Dezvoltarii si pentru care voi face tot ce este necesar pentru a fi realizat. Imi doresc ca politica de constructie de locuinte a ministerului sa devina un argument puternic si concret pentru ca tinerii sa simta real ca au o sansa in plus de a se realiza in Romania, la fel de bine care in oricare alta tara din Europa", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul Dezvoltarii si Turismului anunta ca in sedinta de guvern de marti a mai facut un pas concret pentru facilitarea vanzarii locuintelor ANL prin modificarea legii.

"In primul rand, Guvernul a modificat legea ANL prin care chiriasii ANL pot cumpara locuintele dupa numai un 1 de stat cu chirie, pana acum termenul legal era de minim 3 ani. Am sustinut aceasta modificare tocmai pentru a permite cat mai multor tineri, care au intrat de curand cu chirie in aceste locuinte, sa-si poata cumpara casa. Ori, conditia de 3 ani cred ca era prea restrictiva. In al doilea rand, am stabilit valoarea de vanzare a caselor, care este valoarea de inlocuire plus 10% diverse cheltuieli.

Prin aceasta modificare ajutam stabilirea unui pret astfel incat din cele 22.000 de locuinte pe care le scoatem la vanzare, sa avem bani pentru a construi alte 22.000. Suma pe care o estimam este 500 milioane de euro, bani care adaugati bugetului ministerului Dezvoltarii ne ajuta sa atingem obiectivul pe care cred ca il stiti cu totii: 100.000 de locuinte in 3 ani", sustine ministrul.

Elena Udrea spune ca obiectivul ei este sa stimuleze ciclul vanzare-constructie-vanzare, astfel incat si ministerul sa aiba fonduri pentru noi constructii, iar pe de alta parte, aceste locuinte sa ajunga cat mai repede la cei care vor sa le cumpere.

"Ceea ce vreau insa sa subliniez este ca toate demersurile astea au o tinta prioritara: sustinerea tinerilor sa-si cumpere propria locuinta. Vreau sa desfiintam ideea "prea tanar pentru a-mi permite o casa", pe care am auzit-o anul trecut intr-o discutie cu cativa proaspat absolventi de facultate din Bucuresti", mai afirma Udrea.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Elena Udrea prioritati, #locuinte tineri ANL , #ministrul Dezvoltarii si Turismului