Udrea a receptionat 14 autospeciale de urgenta, in Moldova

Duminica, 23 Ianuarie 2011, ora 18:07
1505 citiri
Udrea a receptionat 14 autospeciale de urgenta, in Moldova
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a participat, duminica, la Iasi, la receptia primelor 14 autospeciale de interventii in situatii de urgenta de care vor beneficia sase judete ale Moldovei, in cadrul unui proiect cu finantare europeana.

Udrea a subliniat ca proiectul receptionat este unul de "maxima importanta pentru comunitate" si se incadreaza in strategia Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului privind atat cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, cat si dezvoltarea regionala si imbunatatirea infrastructurii si capacitatii de interventii in situatii de urgenta.

"Acest proiect, ca si celelalte, vine sa contribuie la cresterea gradului de siguranta pentru populatia din regiune si cresterea confortului si calitatii vietii celor care au avut sansa sa locuiasca in regiunea de Nord-Est", a declarat Elena Udrea.

Proiectul "Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat", a carui receptie a avut loc duminica, este implementat de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara "Euronest", care reuneste judetele Iasi, Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui. Contractul de finantare a fost semnat in luna iulie 2009, proiectul urmand sa se deruleze pe o perioada de 24 de luni.

Bugetul total al proiectului este de 47,67 milioane lei, dintre care 39,23 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile, obtinute in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013.

Proiectul este destinat furnizarii in comun, la nivel regional, a serviciului public de interventie in situatii de urgenta si vizeaza achizitionarea in comun a tehnicii de interventie adecvate pentru deservirea celor peste 3,7 milioane de locuitori ai Regiunii Nord-Est si implementarea principiului de comanda unica in cazul situatiilor de urgenta de amploare.

Dintre cele 48 de autospeciale prevazute a fi achizitionate in cadrul proiectului, au fost deja livrate 14 autospeciale care acopera riscuri pentru care nu exista, la acest moment, niciun mijloc de interventie specific in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Este vorba de sase autospeciale pentru descarcerari grele, sase autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordare a asistentei medicale de urgenta, o autospeciala de cercetare NBCR - nuclear-biologic-chimic-radioactiv si o autospeciala pentru lucrul cu apa si spuma de capacitate medie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Udrea vizita Iasi, #Elena Udrea turism, #Udrea proiecte finantare europeana , #ministrul Dezvoltarii si Turismului