Udrea a scapat de creditul de 3 milioane de euro - vezi cum

Marti, 31 Mai 2011, ora 21:53
5795 citiri
Udrea a scapat de creditul de 3 milioane de euro - vezi cum
Foto: Arhiva (Antena3)

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a reusit sa vanda un teren pe care il avea in nordul Bucurestiului, scapand astfel de creditul de trei milioane de euro despre care spunea ca nu o lasa sa doarma.

"Si din cauza ca, de, sunt ministru, a inceput si criza, care m-a prins cu un imobil de 12 apartamente, pe care speram sa le vand cu un pret bun si mai cumparasem un teren in nordul Capitalei, tot pentru a construi locuinte. Criza m-a prins cu banii investiti si fara clienti. Am vandut intre timp cinci apartamente, iar terenul am reusit sa-l vand cu tot cu credit si sa scap de povara", a spus Udrea intr-un interviu pentru Romania Libera.

Vicepresedintele PDL declara ca a dat terenul primului om care s-a aratat interesat de a-l cumpara.

(Cui l-ati vandut?) "Primului client care s-a aratat interesat dupa ce presa a facut tam-tam de creditul meu".

Ea a mai spus ca nu-l cunostea anterior pe cumparator, dar nu a vrut sa detalieze despre cine este vorba.

Acum un an, pe 31 mai 2010, Elena Udrea declara, intr-un interviu pentru RFI, ca nu mai poate dormi din cauza ratei la un credit.

"Nu mai dorm din cauza ratei la banca. Cred ca, per total, rata ajunge la vreo...nu as vrea sa spun o cifra ca o sa calculeze cineva si o sa iasa, nu stiu...Eu platesc la finalul acestui an, habar n-am cat este, dar platesc o suma, creditul plus dobanda", spunea Udrea.

Ministrul a spus ca a contractat acest credit pentru a cumpara un teren. "Piata imobiliara era in expansiune. M-am gandit la vremea aceea ca pe acel teren pot sa dezvolt un condominium. Nu-i asa mare, e de 6.000 de metri, dar cateva case m-am gandit ca pot sa construiesc, sa le vand sa platesc creditul si sa am si eu un profit. Dar, ca dovada, ca inca o data in viata am primit o lectte, ca nu trebuie sa fac lucruri la care nu ma pricep, a venit criza imobiliara si am ramas cu terenul. N-am construit absolut nimic", explica atunci Udrea.

Declaratie de buna credinta

Elena Udrea a tinut sa lamureasca, marti seara, pe blog, toate discutiile referitoare la acest lucru.

"Vreau sa lamuresc subiectul ca sa pun capat speculatiilor. Creditul l-am contractat pentru achizitionarea unui teren. Asta se intampla inainte de criza economica, in 2007. Aveam de gand sa construiesc cateva locuinte, din vanzarea carora sa sa acopar creditul si sa raman cu un profit", a scris pe blog Elena Udrea.

"Creditul era la fel ca oricare altul contractat de un dezvoltator imobiliar obisnuit. Din pacate, criza economica a lovit puternic in sectorul imobiliar si investitia nu a mai devenit deloc avantajoasa. Pur si simplu, nu am avut bani sa mai construiesc acolo, mai ales ca vanzarile la celalalt bloc pe care-l construisem nu au mers grozav".

Elena Udrea a precizat ca, prin vanzare, abia a acoperit costul initial al investitiei.

"Vazand ca lucrurile nu se imbunatatesc, am decis sa vand terenul, cedand astfel si creditul catre cumparator. In urma tranzactiei nu am incasat nicio suma de bani, dar sunt multumita ca am rezolvat problema creditului.

Am auzit astazi la Antene reprosuri ca nu am vandut mai multe apartamente dintr-un bloc pe care l-am ridicat. Le transmit celor interesati de acest subiect ca pentru a vinde e nevoie de cumparatori. Si acestia nu au existat pana acum. Iar eu nu am avut marja sa scad mai mult preturile, deoarece am construit cand piata era sus (si terenurile, si materialele de constructie) si vand acum, cand piata e jos. Pot spune ca abia acopar costul investitiei initiale", a conchis ministrul.

L.L.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#Elena Udrea credit, #Udrea vanzare teren credit , #ministrul Dezvoltarii si Turismului