Udrea: Autoritatile trebuie sa sprijine initiativele private

Marti, 08 Martie 2011, ora 21:33
848 citiri
Udrea: Autoritatile trebuie sa sprijine initiativele private
Foto: news20.ro

Autoritatile romane trebuie sa sprijine initiativele private, iar acest lucru se poate intampla prin intermediul viitoarei Legi a parteneriatului public-privat, a declarat, marti, in cadrul Forumului Economic CCG-Romania-Bucuresti, Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

"Proiectele MDRT nu sunt putine si acopera o larga arie, cum ar fi dezvoltarea studului litoralului romanesc, construirea unor noi statiuni de schi, dezvoltarea turismului balnear. Sunt doar cateva dintre proiectele pe care le vom prezenta investitorilor din Golf. Programul de guvernare prevede dezvoltarea sistemului de infrastructura din Romania.

Este important sa avem in vedere modul in care autoritatile romane trebuie si pot sa sprijine initiativele private. Sper ca acest lucru sa fie rezolvat cat de curand odata cu implementarea cadrului legislativ al parteneriatului public-privat. Este importanta valorificarea experientei romanesti in domeniul constructiilor si a experientei partenerilor nostri din Golf in domeniul managementului', a spus Udrea.

Aceasta a adaugat ca prin prisma statutului de turist detinut inainte de a deveni ministru, recomanda vizitarea tarilor din zona Golfului.

"Ca un turist in zona Golfului, pot spune ca zona merita vizitata, si sunt convinsa ca si oaspetii nostri vor considera ca Romania merita vizitata", a precizat ministrul Dezvoltarii si Turismului.

Ministerul Afacerilor Externe, in colaborare cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Secretariatul General al Consiliului de Cooperare al Golfului si sub inaltul patronaj al Presedintiei Romaniei, organizeaza, in perioada 8-10 martie, la Bucuresti, Forumul Economic CCG - Romania - Bucuresti: Oportunitati de afaceri in Europa Centrala si de Sud-Est.

Aceasta este prima manifestare economica de anvergura in Europa Centrala si de Sud-Est si are drept scop evidentierea oportunitatilor de colaborare in domeniul economic, investitional, de afaceri si comert intre statele participante.

Initiativa apartine Secretarului General al Consiliului de Cooperare al Golfului, ES Abdulrahman H. Al-Attiyah, in timp ce Abdullah Al-Hamoudi, ministrul adjunct pentru Comert Exterior din cadrul Ministerului saudit al Comertului si Industriei, a confirmat oficial participarea la forumul economic.

La eveniment au fost invitati sa participe ministrii economiei, industriilor si comertului din statele CCG, reprezentanti ai altor ministere interesate, conducerea principalelor banci, a camerelor de comert nationale, reprezentanti din mediul bancar-financiar, investitional, de afaceri si ai mediului academic.

Partea romana va fi reprezentata de ministerele economice, Banca Nationala a Romaniei, Consiliul National al IMM-urilor, Asociatia Nationala a Exportatorilor si importatorilor din Romania, alte agentii si uniuni profesionale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea ministrul Turismului, #parteneriat public privat , #ministrul Dezvoltarii si Turismului