Udrea castiga un razboi cu Mazare: PUZ-ul Mamaia, anulat in instanta

Joi, 12 Mai 2011, ora 17:56
1595 citiri
Udrea castiga un razboi cu Mazare: PUZ-ul Mamaia, anulat in instanta

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, prin Inspectoratul Judetean in Constructii din Constanta, a avut castig de cauza in procesul privind ilegalitatea planului urbanistic zonal (PUZ) al statiunii Mamaia.

Curtea de Apel din Constanta a decis luni, 9 mai a.c., printr-o sentinta definitiva, irevocabila si executorie, nulitatea planului urbanistic zonal deoarece acesta a fost intocmit fara respectarea legii si a decis anularea hotararii Consiliului Local din Constanta prin care PUZ-ul fusese aprobat.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) anunta, printr-un comunicat remis Ziare.com, ca decizia de a anula Planul Urbanistic Zonal (PUZ) din Mamaia reprezinta "o victorie in lupta cu administratiile locale ce nu respecta legea".

"Din cauza haosului care domneste in dezvoltarea urbanistica a litoralului, legislatia in domeniu a fost completata astfel incat planurile urbanistice zonale nu vor fi doar avizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, asa cum prevedeau vechile reglementari.

Astfel, prin modificarile aduse Legii nr. 350/2001 de catre Ordonanta de Urgenta nr. 7 din 2 februarie 2011, pentru zona de litoral, care are un caracter strategic nu doar din punct de vedere turistic si al mediului, ci si al sigurantei, fiind vorba despre o frontiera, in vederea asigurarii conditiilor de dezvoltare durabila, a fost introdusa o noua categorie de documentatii de urbanism, cu caracter director si reglementator, care se aproba prin Hotarare de Guvern", se arata in comunicat.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vede aceasta decizie a Curtii de Apel din Constanta ca pe o dovada a instituirii legii, dar si ca pe o victorie a unei autoritati a statului in lupta cu administratiile locale care nu respecta legislatia in vigoare", mai informeaza comunicatul.

Oficialii ministerului spun ca PUZ-ul nu avea, asa cum cere legislatia in vigoare, nici avizele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, ale Serviciului Roman de Informatii si ale Directiei Apelor Dobrogea-Litoral si nici nu detinea procesul-verbal de delimitare a zonei costiere.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#PUZ Mamaia, #Udrea Mazare PUZ Mamaia , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
In razboiul dintre circ si bordel , castiga bordelul !
Poza Romanian Brotherhood
Romanian Brotherhood
rank 2