Udrea, despre mandria de a fi roman

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 22:52
1683 citiri
Udrea, despre mandria de a fi roman
Foto: Arhiva

Ministrul Turismului, Elena Udrea, sustine ca a manifestat mereu un puternic sentiment patriotic, dar, in ultimii aproape trei ani, "patriotismul meu a devenit emotional".

Totusi, completeaza Elena Udrea pe blogul sau personal, isi iubeste tara, chiar daca "poate suna patriotard si nefiresc".

"De cand am devenit ministrul Turismului, traiesc o multime de experiente minunate legate de redescoperirea Romaniei! Intotdeauna am manifestat un puternic sentiment patriotic, dar, in ultimii aproape trei ani, patriotismul meu a devenit emotional. Pur si simplu, imi iubesc tara!

Si, desi poate suna patriotard si nefiresc astazi, nu am nicio retinere sa declar acest lucru, pentru ca este o traire reala si profunda. Mai stiu ca foarte multi romani nutresc aceleasi sentimente fata de tara lor, doar ca nu au gasit contextul in care sa isi exteriorizeze emotiile. Nu de putine ori imi spun ca pamantul asta merita oameni mai buni decat noi, cei care il locuim!", scrie sefa PDL Bucuresti.

Elena Udrea poveste ca a participat la lansarea filmului Wild Carpathia, in mondenul local Loft, unde a vazut "evident, lume mondena, obisnuita sa isi faca vacantele la Monte Carlo sau in alte locuri, nu in Romania".

"Cu toate acestea, cred ca la sfarsit erau emotionati. Filmul starneste curiozitati legate de experiente netraite, poate negandite, dar fascinante si direct legate de radacinile noastre. Am spus, glumind, ca sper ca cei prezenti la vizionarea filmului sa se gandeasca sa schimbe, macar o data, Coasta de Azur cu Transilvania!", continua Udrea.

In continuare, ministrul face o scurta recenzie a filmului care a impresionat-o atat.

"Cand oameni din afara tarii vorbesc despre Carpati aproape cu evlavie, e usor de inteles de ce un brand turistic care insista tocmai pe frumusetea naturii neatinse poate avea un succes spectaculos. Gradina Carpatina uimeste, fascineaza, peisajele ei iti taie rasuflarea. Daca Printul Charles este indragostit de aceste locuri, noi de ce nu am fi?", se intreaba Elena Udrea.

In finalul postarii, Elena Udrea subliniaza ca Romania are toate argumentele pentru a fi apreciata. "Dar primii care trebuie sa o iubeasca si sa fie mandri de ea suntem noi, romanii!", conchide ministrul Turismului.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Elena Udrea bucurie roman, #Udrea patriotism Romania , #ministrul Dezvoltarii si Turismului