Udrea isi sfatuieste amicii, dar si pe Voiculescu, sa investeasca in turism

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 16:26
1636 citiri
Udrea isi sfatuieste amicii, dar si pe Voiculescu, sa investeasca in turism
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, deplange "lipsa de apetit pentru investitiile in turism", drept urmare "sustine vanzarea, in modul cel mai transparent posibil si corect economic, a activelor pe care statul le mai detine, iar potentialii cumparatori sa aiba obligativitatea sa investeasca in modernizarea obiectivului si sa faca turism".

"Turismul are nevoie de investitii. Statul nu poate suplini aici sectorul privat. Il poate stimula, il poate sprijini. Dar problema este lipsa de apetit pentru investitiile in turism. Primul motiv este criza economica si modul drastic in care aceasta a afectat totate investitiile. Apoi dificultatile intampinate de potentialii investitori in raport cu autoritatile locale.

Si, nu in ultimul rand, politica gresita de privatizare a autoritatilor centrale. Guvernul PSD din 2000-2004 a privatizat fara sa tina cont de nevoile turismului. Zeci de hoteluri au fost luate pe nimic si folosite drept ipoteca pentru credite de zeci de milioane. Acum sunt intr-o stare avansata de degradare si nu pot primi turisti, fiind inchise de controalele MDRT", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul Turismului vrea privatizarea hotelurilor, deoarece in prezent acestea sunt manageriate dezastruos de directorii, pusi politic, care sunt interesati sa-si creeze avantaje proprii sau nu se pricep sa conduca o afacere in turism.

"Sustin categoric vanzarea, in modul cel mai transparent posibil si corect economic, a activelor pe care statul le mai detine. Pentru asta, trebuie sa se faca o buna mediatizare a actiunii pentru a atrage investitori. Pentru ca nu se inghesuie nimeni. Noi am scos de un an de zile la licitatie structurile care le aveam pe litoral. Dupa un an, am reusit sa vindem un magazin si un imobil neamenajat in Mamaia. Nu terenurile, nu vilele, nu hotelul de cinci stele Mamaia", mai noteaza ministrul de resort.

Elena Udrea ca investitiile un turism merita si daca mama ei ar avea bani, ar incaraja-o si pe ea sa se apuce de afaceri in acest domeniu.

"Daca mama mea ar avea bani, as incerca sa o conving sa cumpere ceva si sa se apuce de turism! :) Acum este un bun moment pentru a face investitii in turism, pentru ca preturile sunt mici si este o perioada in care se implementeaza o politica de sustinere reala a acestui sector economic. Deci, apelul meu catre cei care pot sa faca si cauta afaceri profitabile pe termen mediu si lung este sa investeasca in turismul romanesc! Ma adresez si cunoscutilor, amicilor, colegilor din toate partidele, oricui interesat, din tara sau din afara ei, cetatean roman ori strain, persoana fizica sau juridica, etc. Si ii asigur pe toti ca vor primi tot sprijinul din partea MDRT, in conditiile legii", a mai precizat ministrul democrat liberal.

Mai mult, Elena Udrea il sfatuieste chiar si pe Dan Voiculescu sa investeasca in turism.

"Il sfatuiesc si pe Voiculescu sa investeasca in turism banii pe care ii cheltuie platind salarii celor care pe care i-a programat sa toace orice lucru bun care se face in tara asta si pe oricine care vrea sa o miste din loc, bani pe care, de altfel, i-a castigat pe spinarea statului. Dar sa nu repete experienta lui Vantu, care a luat pe nimic hotelurile si bazele de agrement din Delta si le-a lasat in paragina acum! Deci, sa distrugi este simplu, sa fii in stare sa construiesti ceva este mai greu!", conchide Elena Udrea.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Elena Udrea investitii turism, #privatizare hoteluri turism , #ministrul Dezvoltarii si Turismului