Udrea l-a convins pe Boc sa-i aprobe tichetele de vacanta (Video)

Miercuri, 18 Februarie 2009, ora 13:52
5356 citiri
Udrea l-a convins pe Boc sa-i aprobe tichetele de vacanta (Video)

Elena Udrea, ministrul Turismului, a anuntat ca Guvernul a aprobat miercuri acordarea tichetelor de vacanta.

"Am aprobat acordarea tichetelor de vacanta si angajatorii le pot acorda in limita bugetului pe care l-au prevazut. Acestea vor avea valoarea a sase salarii minime brute pe economie si pot fi folosite pe teritoriul Romaniei la unitatile afiliate care vor trebui aprobate de ministerul Turismului", a declarat Udrea.

Actul normativ adoptat miercuri prevede ca tichetele de vacanta sunt bilete de valoare, integral suportate de catre angajator, iar nivelul maxim acordat salariatilor sub forma de tichete de vacanta este contravaloarea a 6 salarii de baza minim brute pe tara garantate in plata, pentru un salariat, in decursul unui an fiscal, informeaza un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Ministerul Turismului a precizat ca aceasta masura este menita sa fiscalizeze mai multe unitati de turism care azi isi desfasoara activitatea la negru si in momentul in care vor dori sa intre in acest circuit vor veni la ministerul Turismului sa primeasca aprobare.

"Prin aceasta masura vizam si cresterea consumului si a locurilor de munca si speram ca acestea vor putea sa fie folosite in timpul vacantei de Paste. Sunt bonuri nominale si pot fi folosite doar de persoana respectiva, iar tiparirea lor se va face ca in cazul bonurilor de masa de institutii avizate de ministerul Finantelor", a mai precizat aceasta.

Tichetele de vacanta au termen de valabilitate de un an de la data emiterii si valorile nominale permise pentru tichetele de vacanta sunt: 10, 20, 30, 40, 50 lei, iar contravaloarea tichetelor de vacanta nu se ia in calcul la stabilirea venitului salarial.

Angajatul care beneficiaza de tichete de vacanta nu mai beneficiaza de prima de vacanta in cursul anului fiscal. Sumele corespunzatoare tichetelor de vacanta acordate de catre angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, respectiv sa calculul impozitului pe venit, in limita a sase salarii de baza minim brute pe tara garantate in plata pentru fiecare angajat, pe an calendaristic, iar pentru salariat sunt scutite de plata impozitului pe venituri si la impozitele sociale aferente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Elena Udrea, #aproba tichete masa , #ministrul Dezvoltarii si Turismului