Udrea: Lucrarile privind utilitatile la cartierul ANL Henri Coanda incep la primavara

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 22:25
3170 citiri
Udrea: Lucrarile privind utilitatile la cartierul ANL Henri Coanda incep la primavara
Foto: certitudinea.ro

Proiectul cartierului ANL Henri Coanda din Capitala "merge mai departe", iar lucrarile privind utilitatile vor demara in primavara anului viitor, sustine Elena Udrea.

"Primaria Generala se va ocupa de realizarea utilitatilor: drumuri, canalizare si sistematizare. Lucrarile vor demara in primavara anului viitor. Finantarea se va face din Bugetul PMB pe anul viitor, iar consilierii nostri vor sustine acest proiect in CGMB. In acest timp, MDRT va initia o Hotarare de Guvern care sa transfere terenul in administrarea Primariei Capitalei", scrie vineri ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, intr-o noua postare pe blogul personal.

Potrivit acesteia, intrucat MDRT este initiatorul proiectului, avea obligatia legala si morala sa asigure finalizarea lucrarilor si respectarea obligatiilor fata de beneficiari. "In acest sens, ieri (joi, n.r.) am avut o intalnire cu viceprimarul general Mircea Raicu, cu responsabili de la ANL, dar si cu reprezentanti ai Asociatiei de Proprietari, pentru a rezolva problema utilitatilor de la Henri Coanda", scrie Udrea.

Lucrarile la acest proiect sunt finalizate in proportie de 80%, spun reprezentantii ANL. Henri Coanda este alcatuit din 1.107 case si 121 de apartamente, adica cel putin 4.000 de locuitori ai Sectorului 1.

"Timp de sapte ani, neintelegerile dintre Primaria Sectorului 1, Primaria Voluntari si, mai nou, Primaria Capitalei, coroborate cu lipsa de interes a unor edili-sefi, au facut ca oamenii care au contractat credite pentru a-si construi o locuinta sa regrete amarnic aceasta miscare.

Desi legea spune ca primaria care pune la dispozitie terenul pe care se construieste trebuie sa se ocupe si de realizarea utilitatilor, primarul Sectorului 1 a refuzat in repetate randuri sa-si asume respectivele lucrari. Asa se face ca, in urma cu doi ani, Primaria Generala si-a asumat ea realizarea lucrarilor pentru introducerea utilitatilor. Totusi, au trecut doi ani si nu s-a facut nimic in acest sens. Au aparut doar o multime de procese intentate de proprietarii locuintelor administratiei publice locale", mai afirma Elena Udrea.

Ministrul mai spune ca astfel se creeaza cadrul ca administratia publica locala sa incaseze taxe si impozite.

Ansamblul de locuinte Henri Coanda se construieste pe un teren cu o suprafata de 115,9 hectare si este amplasat in partea de nord a Capitalei, in zona complexului Sere Pipera-Aeroportul Baneasa-Voluntari. Terenul este impartit in doua zone, aflate in administrarea Primariei Sectorului 1 Bucuresti si a orasului Voluntari, judetul Ilfov. Astfel, 60,55 hectare apartin Sectorului 1 al Municipiului Bucuresti si alte 55,41 hectare orasului Voluntari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Elena Udrea ministrul Turismului, #udrea ANL Henri Coanda , #ministrul Dezvoltarii si Turismului
Comentarii
Poza Cob
Cob
rank 5
Poza DEKAR
DEKAR
rank 5