Udrea: Ma preocupa soarta si bunastarea cetatenilor romani

Vineri, 23 Aprilie 2010, ora 12:38
2259 citiri
Udrea: Ma preocupa soarta si bunastarea cetatenilor romani

Elena Udrea, ministrul Turismului, spune ca o preocupa soarta si bunastarea cetatenilor, fie ei de nationalitate romana sau maghiara si "nu face parte din categoria politicienilor care doresc sa castige capital politic din exploatarea unor conflicte". Udrea crede ca "dialogul si cooperarea sunt determinantele lumii moderne in care traim".

"Ma preocupa soarta si bunastarea cetatenilor romani, fie ei de nationalitate romana sau maghiara, din Harghita si Covasna, la fel de mult cum ma preocupa, de exemplu, cea a cetatenilor romani din Braila sau Maramures. Nu sunt genul de om care sa stea indiferent cand stie ca implicarea lui poate schimba lucrurile in bine, cu atat mai mult cu cat am si parghiile necesare pentru a influenta in bine viata cetatenilor romani, indiferent de nationalitatea lor", scrie Elena Udrea pe blogul personal.

Ministrul Turismului afirma ca sustine promovarea tuturor zonelor care au potential turistic deoarece acest lucru "reprezinta o modalitate de a aduce plus-valoare in zonele care au ceva de oferit, si nu o platforma de dezbateri pentru extremisti".

"Prin proiectele pe care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului le finanteaza in judetele Harghita, Covasna si Mures au de castigat toti locuitorii zonei, indiferent de nationalitate. Prin investitii sustinute putem dovedi ca ne pasa cu adevarat de soarta acestor oameni, si nu prin retorica lipsita de continut. Eu stiu ca toti sunt cetateni romani si ca merita, indiferent de nationalitate, atentia si respectul demnitarilor acestui stat.

Sustin reducerea decalajelor economice dintre regiunile Romaniei si doresc o dezvoltare durabila si armonioasa, care sa genereze prosperitate pentru toti locuitorii. Cred ca acest aspect ii preocupa si pe locuitorii din Harghita, Covasna si Mures, iar inversunarea nu-si are rostul, atata timp cat toti au aceleasi nevoi si platesc aceleasi taxe. Consider ca este contraproductiv sa privim catre trecut in loc sa cautam solutii pentru prezent si viitor, iar eu sunt omul care vrea solutii si rezultate", mai scrie ministrul de resort.

Ii condamn pe cei care agita in mod nejustificat lucrurile

Elena Udrea a mai spus ca sustine "initiativa autoritatilor publice locale din judetele Harghita, Covasna si Mures de a promova potentialul turistic al zonei sub numele de Tinutul Secuiesc", fara insa sa aiba asta de a face cu vreo agenda politica separatista, pe care altfel nu o impartaseste, ci exclusiv cu dorinta ei si a locuitorilor zonei de a dezvolta turismul si de a imbunatati conditiile de viata ale romanilor si maghiarilor din aceste judete.

Udrea: Harghita si Covasna se pot promova turistic sub numele de Tinut Secuiesc

"In concluzie, va asigur ca toate judetele si toate zonele cu potential turistic din Romania se bucura de atentia si sprijinul meu in egala masura. Nu fac parte din categoria politicienilor care doresc sa castige capital politic din exploatarea unor conflicte si cred ca dialogul si cooperarea sunt determinantele lumii moderne in care traim. Ii condamn pe cei care, pentru a-si crea o pozitie publica sau politica, agita in mod nejustificat spiritele intre diferite nationalitati, nationalitati care altfel convietuiesc fara probleme si tensiuni", mai scrie aceasta.

Elena Udrea mai precizeaza ca in privinta conflictelor etnice din tara noastra, crede ca acestea exista doar in mintea acelor romani si maghiari care nu sunt in stare sa construiasca nimic, ci doar sa dezbine si sa invrajbesca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#Elena Udrea Tinutul Secuiesc, #promoveaza turismul Tinutul Secuiesc , #ministrul Dezvoltarii si Turismului