Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Udrea: Nicio speranta de echidistanta in media romaneasca

Miercuri, 04 Mai 2011, ora 15:19
1366 citiri
Udrea: Nicio speranta de echidistanta in media romaneasca
Foto: Arhiva

Ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, critica lipsa de echidistanta a presei, care a acuzat participarea ei si a altor lideri PD-L la o emisiune de divertisment a TVR, apreciind ca in media romaneasca, e un "dezastru" si ca, din pacate, Realitatea TV s-a vandut "prea tarziu".

"In ceea ce priveste prezenta mea in emisiunea de la TVR 1, pentru cei care se prefac a nu intelege, sunt totusi ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Asa cum particip la semnarea de contracte cu fonduri europene, tot la fel este in fisa postului sa merg la actiuni care au ca scop promovarea turismului", se disculpa Elena Udrea pe blogul personal.

"Or, emisiunea la care se tot face referire, avea ca tinta declarata atragerea turistilor in Bucovina in perioada Pastelui. Am fost in emisiune in calitate de ministru al Turismului, nu de presedinte al PD-L Bucuresti sau de secretar executiv al PD-L. Dovada ca am vorbit despre turism in Bucovina, nu despre referendumul din 19 iunie din Bucuresti si nici despre Conventia Nationala a PD-L. La fel au facut si premierul, presedintele Consiliului Judetean Suceava, dar si parlamentarii PSD si PNL prezenti", explica sefa PD-L Bucuresti.

Elena Udrea adauga ca "este obligatoriu" ca MDTR sa se foloseasca de toate mijloacele pe care le are la dispozitie pentru a-si atinge obiectivele, iar unul din aceste mijloace este si coproductia de "emisiuni tv care sa puna in valoarea potentialul turistic al unui produs sau al unei destinatii".

"In emisiunea de la TVR 1, au fost invitati oameni de cultura si artisti din partea locului, dar si politicieni, atat de la Putere, cat si din partea Opozitiei (PSD si PNL). Nimeni nu a folosit un discurs politic, nu s-a pronuntat numele niciunui partid, nu s-a lansat nicio acuzatie. Nu vad unde este elementul electoral (politic)", continua Elena Udrea.

Udrea neaga ca ar fi dat bani TVR pentru campanie pro-Guvern

Totodata, ea aminteste ca ministerul a mai sponsorizat o emisiune turistica la Realitatea TV, acelasi post care acum "s-a dezlantuit" impotriva sa.

"De altfel, pe perioada mandatului meu, au mai existat si alte astfel de emisiuni. Culmea, la Realitatea TV, care vad ca s-a dezlantuit impotriva mea pentru emisiunea de la TVR 1. Readuc tuturor aminte ca postul cu pricina a realizat emisiunea in parteneriat cu MDRT, iar colaborarea s-a incheiat tocmai din cauza nerespectarii prevederilor contractuale de catre televiziune. Ca atare, coproductia de emisiuni tv nu este chiar o premiera, asa cum incearca sa o prezinte unii", precizeaza ministrul Turismului.

In finalul postarii, Elena Udrea face o remarca fata de starea presei, dar si despre vanzarea Realitatii Media catre Elan Schwartzenberg.

"Nicio speranta de echidistanta - raportul FreeEx arata dezastrul din media romaneasca. Din pacate pentru aceasta, Realitatea s-a vandut prea tarziu!", incheie Udrea.

TVR a fost amendata de CNA pentru emisiunea "Ne vedem la TVR!" realizata si prezentata de Marina Almasan-Socaciu in Bucovina in data de 16.04.2011, in care premierul Emil Boc, dar si alti lideri marcanti ai PD-L au fost invitati de onoare si au vorbit despre realizarile lor in calitate de demnitari.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#elena udrea emisiune tvr, #elena udrea presa romaneasca , #ministrul Dezvoltarii si Turismului